Kapcsolat

REMUS

REMUS SPORTKIPUFOGÓK
 
A REMUS a világ egyik vezető sportkipufogó gyártója. 1990-ben alapították és öt évvel később már a legnagyobb gyártók között tartották számon. A vállalat jelenleg több, mint 850 alkalmazottat foglalkoztat és három különböző gyárban gyártják termékeiket. A teljes tuningipar mellett a REMUS, olyan neves gyártók partnereként működig, mint a Mercedes-AMG, Porsche, Bentley, Mclaren, Aston Martin vagy éppen a BMW, Ducati. A legyártott kipufogók több, mint 60 országban kerülnek értékesítésre.


A REMUS híres a kiváló minőségű kipufogórendszereiről, amiket Ausztriában terveznek és gyártanak. A REMUS nemcsak a legmagasabb minőséget nyújtja, hanem kipufogórendszereinek egyedi hangzásával is kitűnik. A REMUS természetesen megfelel az IATF 16949, az ISO 9001:2015 és az ISO 14001:2015 autóipari szabványoknak.
 
REMUS Versenysport
Elkötelezetten a versenysport iránt! A REMUS több versenysorozatban is eredményesen szerepel, a híres DTM-ben pedig egyenesen a Mercedes-AMG csapat kipufogó fejlesztőpartnere. Az itt megszerezett tudást a REMUS mérnökei az utcai kipufogók tervezésekor is eredményesen kamatoztatni tudják. 
REMUS gyártási technológia és tesztelés
 
A stájerországi világsiker szigorúan őrzött üzleti titka a REMUS szilárd intelligenciájában rejlik. A bärnbachi szakemberek világelsők, amikor az anyagok akusztikai, termikus, mechanikai és molekuláris viselkedésének bonyolult számtani összefüggéseit minőségi termékekké kell alakítani.


A kutatási és fejlesztési központban a REMUS hangját rendkívül összetett algoritmusok alapján számítják ki pontosan a járművek számára úgy, hogy az a legnagyobb élményfaktorral rendelkezzen a leendő ügyfelek számára. Ezt aztán átültetik a különböző hangtest-prototípusokra, amelyek rozsdamentes acélból, titánból, szénből, illetve a motorsportban még a repülőgépgyártásban is használt, ultra hőálló Inconel 625-ből készülnek. Az összes új motorhang-kompozíció végül a REMUS Sound Space-ben tartja világpremierjét: Ott, egy hermetikusan védett, teljesen hangsemlegesen kialakított hanglaboratóriumban minden lehetséges helyzetet szimulálnak egy csúcstechnológiás próbapadon, amíg egy új REMUS rendszer a legmagasabb követelményeknek is meg nem felel. A tökéletes hangzást befolyásoló tényezők ellenőrző listája egy sor fontos elemet tartalmaz, amelyeket figyelembe kell venni. Egy csúcskategóriás sportkipufogó sokkal több, mint egy dob és egy cső.


Miután a sportkipufogórendszer prototípusa átment az összes tesztsorozaton, beleértve a REMUS saját, egész évben állandó hőmérsékletű és WLAN-on keresztül valós idejű adatátvitelt biztosító passzív mérőszakaszán végzett teszteken is, a gyártás szakemberei veszik át az irányítást. Az ember és a gép közötti csapatmunka a siker kulcsa: bizonyos lézervágási, csőhajlítási és hegesztési folyamatokat már régóta REMUS robotok végeznek. Ennek ellenére a precíz kézműves munka a szerelősorokon nélkülözhetetlen, és az is marad. Az autó- és motorkerékpár termékcsaládok mindegyikén a REMUS kipufogórendszerek utolsó simításait végzik a csapatok, mielőtt azokat az iparnak vagy a végfelhasználóknak szállítják.
 
REMUS CAT-BACK sportkipufogó rendszerek

Kifejezetten a legelszántabb, sportos vezetők számára készült a REMUS által tervezett cat-back rendszer, amely maximális teljesítményt, megnövelt nyomatékot és lenyűgoző sportos hangot garantál a REMUS sound design akusztikus kamrájában valaha is létrehozott legdögösebb hangzással.

A 100%-ban rozsdamentes acélból készült REMUS cat-back rendszer, bevált technológiájú belső elemekkel rendelkezik az ellennyomás csökkentése érdekében, valamint túlméretezett furatátmérő is jellemzi, amely maximális teljesítményt és az egyedülálló REMUS kipufogóhangzást biztosítja. Az ellennyomás jelentős csökkentése észrevehető teljesítmény- és nyomatéknövekedést biztosít, és lehetővé teszi, hogy a motor szabadabban pörögjön, mint korábban. A REMUS cat-back rendszereket használó számos motorsport-projekt során szerzett műszaki tapasztalat közvetlenül a gyártási folyamatban is tetten érhető, és a REMUS minőségbiztosítással együtt abszolút csúcsminőségű terméket eredményez.
Jellemzők:
Tökéletesen a motor specifikációihoz igazított csőátmérő
Optimalizált áramlás és ellennyomás
Rozsdamentes acél
EC homologizáció (nem minden modell esetében)
 
REMUS AXEL-BACK rendszerek
A REMUS axle-back megoldás az, amikor csak a kipufogó hátsó része helyett használunk REMUS sportkipufogót.

A REMUS sportkipufogó az ellennyomás csökkentésének és az áramlás optimalizálásának köszönhetően jelentős teljesítmény- és nyomatéknövekedést kínál, jobb hanghatás mellett. A kisebb súly és a jól ismert REMUS hangzás olyan további jellemzők, amelyek megkülönböztetik a REMUS sportkipufogót a széria kipufogótól. A REMUS axle-back megoldások az autók széles skálájához kaphatók.
Jellemzők:
Agresszív versenyhangzás
Légfúvott felület, 100% rozsdamentes acél
Teljesítménynövekedés, alacsony ellennyomás
Könnyű szerkezet
Tökéletes forma és illeszkedés
Kézzel készült Ausztriában
24 hónap garancia
EC homologizáció (nem minden modell esetében)