Kapcsolat

Akrapovic

Kérjük válasszon az alábbi Akrapovic kipufogó rendszerek közül:

AKRAPOVIC KIPUFOGÓ RENDSZEREK
 
A szlovéniai székhelyű kipufogórendszer gyártó Akrapovic céget Igor Akrapovic alapította még 1990-ben. Akrapovic kezdetben mindössze néhány alkalmazottal gyártott professzionális kipufogórendszereket sport- és versenymotorokra.


Egészen 1993-ig csak kis magáncsapatok használták az Akrapovic rendszereket, de a gyári Kawasaki egy privát teszten rádöbbent, hogy a kis szlovén cég jobb és hatékonyabb kipufogót gyárt, mint az ő saját gyári rendszerük. Ezután kérdés sem volt, hogy átállnak az Akrapovic kipufogórendszerekre. Ma már a Kawasaki mellett a Yamaha, Honda, Ducati és a Suzuki gyári versenymotorjai is Akrapovic kipufogót használnak.


A gyár 1997-óta egy titáncső-formáló célgép segítségével nagy mennyiségben is képes könnyű, nagy teherbírású rendszerek előállítására és ezzel a versenysportban használt anyagokat és technológiát az utcai motorokon is kamatoztatni tudja. Az Akrapovic kevesebb, mint egy évtized alatt egy kis privát műhelyből egy világszerte elismert kipufogóspecialista gyáróriássá nőtte ki magát, amely a legmodernebb technológiával rendelkezik.

2002-ben az Akrapovic már a motorozás királykategóriájában, a MotoGP-ben is jelen van a Honda, az Aprillia és a Kawasaki oldalán. 2004-ben az Akrapovic a Forma 1 egyik top istállójának is kipufogórendszert fejlesztett, amit sikeresen használtak a versenyek alkalmával. Év végén pedig konstruktőri világbajnoki címet ünnepelhettek.
 

Az Akrapovic történelme az autóversenyek területén bár nem rendelkezik olyan nagy hagyományokkal, mint a motorversenyeknél, de az elnyert világbajnoki címek azért megteszik hatásukat és elismerést vívnak ki a cégnek. A hosszútávú 24 órás versenyeknél gyakran találkozhatunk titán Akrapovic kipufogórendszeres versenyautókkal. Le Mans- győzelem Audi LMP1. Az Audi Sport versenyrészleg és a BMW Motorsport részlege is az Akrapovic kipufogókat részesíti előnyben a DTM versenyek alkalmával. A MINI pedig a Dakar Rally versenyen tette le a cég mellett a voksát.


Az Akrapovic egyedülálló, innovatív anyagtechnológiai ismeretekkel rendelkezik, amelyek megkülönböztetik őt a többi kipufogógyártótól. A legmagasabb szintű tervezésnek fontos szempontja a teljesítmény javítása, az egyedi design kialakítása, és az Akrapovic tuning kipufogórendszerekre jellemző összetéveszthetetlen, mély hangzás elérése. A cég termékeit motorkerékpárokra és nagy teljesítményű autókra tervezték magasan képzett mérnökök a legújabb technológiával és a legkiválóbb anyagok felhasználásával. Napjainkig több, mint 100 világbajnoki cím fűződik az Akrapovic nevéhez.


Az Akrapovic a motorkipufogók mellett jelentős hangsúlyt fektet a nagy teljesítményű autók kipufogó tuningjára is. Nem gyártanak minden autótípushoz, csak és kizárólag a csúcsmodellekhez. Anyaguk vagy rozsdamentes acél vagy egy speciális titánötvözet. Ez az anyag jelentősen jobb hőleadási tulajdonsággal bír és a súlya is lényegesen kisebb, mint egy gyári rendszeré, így járulva hozzá a jobb teljesítményleadáshoz. A megfelelő megjelenés legalább annyira számít az Akrapovic-nál, mint a jobb teljesítmény. Erről a titán vagy carbon kipufogóvégződések gondoskodnak.Az Akrapovic tuningkipufogók két kategóriába csoportosíthatóak jellegük szerint:
1. AKRAPOVIC SLIP-ON LINE kipufogó: Csúcsminőségű hátsó kipufogódobok, amelyek tökéletesen illeszkednek az autóhoz, segítenek jobb teljesítmény és nagyobb nyomaték elérésében. Egyedülálló, az Akrapovic-ra jellemző hanggal rendelkeznek. Anyaga: titán vagy rozsdamentes acél. Kipufogóvég: carbon vagy titán.

2. AKRAPOVIC EVOLUTION LINE kipufogórendszer: Az Evolution Line rendszerek alapvetően a Slip-On Line vonalra épülnek az előttük lévő csőszakaszokkal együtt. A legtöbb esetben cat-back rendszerek, vagyis a katalizátorok utáni résztől cserélődik az egész rendszer. Az Evolution Line még nagyobb mértékben járul hozzá a jobb teljesítményhez, a kisebb súlyhoz és a markáns Akrapovic hangzáshoz. Versenypályán, versenyzők által tesztelve.
 

Akrapovic Sound Kit: Lehetőségünk van arra, hogy saját akaratunk szerint változtathassuk Akrapovic kipufogónk hangerejét. Egy távirányító segítségével (Sound Kit) kinyithatjuk vagy éppen elzárhatjuk a kipufogórendszerben lévő szelepeket befolyásolva ezzel a kipufogógáz kiáramlásának irányát és sebességét. Opcionális extra.
 

Milyen márkájú motorokhoz gyárt kipufogót az Akrapovic:
Aprilia, Beta, BMW, Cagiva, Can-Am, Derbi, Ducati, Gas Gas, Gilera, Harley-Davidson, Honda, Husaberg, Husqvarna, Kawasaki, KTM, Kymco, Mbk, Peugeot, Piaggio, Sherco, Star Motorcycle, Suzuki, Triumph, Vespa, Victory Motorcycles, Yamaha

Milyen autómárkákhoz gyárt kipufogórendszereket az Akrapovic:
Abart, Alfa Romeo, Audi, Bentley, BMW, Chevrolet, Ferrari, Ford, Lamborghini, Mclaren, Mercedes-AMG, MINI, Mitsubishi, Nissan, Porsche, Renault, Volkswagen
 
További információkért az Akrapovic tuning kipufogórendszerekkel kapcsolatban keresse értékesítő kollégáinkat: KAPCSOLAT

 

Kérje egyedi árajánlatunkat!

Kapcsolódó galéria