Kapcsolat

SPORTLÉGSZŰRŐKEventuri direktszűrő (intake), sportlégszűrő szettek
 
Az Eventuri tuning cég ma már a direktszűrő rendszerek egyik legjelesebb képviselője. Egyedi termékeik jobb teljesítmény kifejtéshez segítik az autót, amely nem csak elméletben, hanem pontos mérésekkel is igazolható. Az Eventuri csapata azt a célt tűzte ki, hogy a kiválasztott különleges autó típusokhoz megalkossák a lehető legjobb és leghatékonyabb szűrőrendszereket.
Az Eventuri kezdetben néhány lelkes mérnökből állt. Az akkori tuning piacon elérhető legjobb direktszűrő rendszereket tesztelve rájöttek, hogy ebben az iparágban maradt még bőven tartalék és a sokszor csalódást keltő eredmények szükségessé teszik egy saját, professzionális rendszer kialakítását.
Termékeiket a legmodernebb tervezési, tesztelési és prototípus gyártási módszerek alkalmazásával fejlesztették ki. Minden figyelem a teljesítményre összpontosul. Minden terv CFD-elemzésen megy keresztül, majd a prototípus gyártásnál a légáramlás és a szívóhőmérséklet figyelése mellett végzik a lehető legpontosabb számításokat a legoptimálisabb teljesítmény elérése érdekében. Csak prémium minőségű anyagokat használnak, ami nem csak a fő egységekre vonatkozik, hanem a legkisebb pántokra, csavarokra is. Az Eventuri új mércét állított fel a tuning direktszűrő szettek között és csúcsteljesítményt nyújtva kínálja termékeit.
A 2019-es évtől Ön is megvásárolhatja az Eventuri termékeit Magyarországon a PREMIUM CAR DESIGN-nál!

Mi olyan különleges az Eventuri légszűrő-szívórendszerben?
A szabadalmazott Eventuri szűrőház carbon kialakítása, amelyben saját fejlesztésű szűrő található.
Amíg a legtöbb aftermarket légszűrő márka ugyanazokat az anyagokat, szűrőket használja, addig az Eventuri teljesen új oldalról közelíti meg az intake rendszerek fejlesztését és gyártását.Hagyományos aftermarket intake rendszerek:
A legtöbb direktszűrő egy kúp alakú szűrővel kezdődik, amely a levegőt egy bemeneti csőhöz szállítja. A bemeneti cső átmérője viszont kisebb, mint a szűrő talapzati átmérője. Bár a cső és a szűrő között van egy szűkítő verem ez a rövid úton végbemenő geometriai változás negatív hatással van a levegő optimális áramlására. Az eredmény az, hogy csak minimális különbség tapasztalható teljesítményben és az autó gyorsítóképességében.Eventuri intake rendszerek:
Az Eventuri direktszűrő szett egy szabadalmazott, teljesen új elv alapján működik, amely lényegesen hatékonyabb, mint a korábbi tuninglégszűrő rendszerek. A szűrő itt is kúpszerű, de fordított és le van választva a bemeneti csőtől. A szűrő és a bementi cső között nincs közvetlen kapcsolat, így a szűrő nincs hatással a légáram alakjára. Ezt az Eventuri esetében az egyedi formájú carbon ház végzi, amely úgy van kialakítva, hogy a levegőt a beömlőcsőbe a geometria hirtelen változása nélkül, zökkenőmentesen juttatja el. Így sokkal hatékonyabbak vagyunk, mint a hagyományos direktszűrő szettekkel. A tölcsér alakú carbon ház előidézi a Venturi effektust – vagyis a carbon cső keresztmetszetének a csökkentésével felgyorsítja a levegő áramlási sebességét. Lényegében a teljes Eventuri carbon ház egy nagy sebességű kötegként működik. Az úton ez nagyobb teljesítményt, jobb gázreakciót jelent mivel a kialakításából adódóan nincsenek benne nagy geometria változások és sokkal szabadabban áramolhat a levegő.Az Eventuri szabadalmazott szűrője:
Az Eventuri carbon szűrőházakhoz fejlesztett egyedi fordított formájú szűrők szavatolják a lehető legoptimálisabb légáramlást.
Friss levegő egyenesen a szűrőkhöz:
A motortérben a motor hőjéből adódóan az ott található levegő hőmérséklete nem ideális arra, hogy azt eljuttassuk a szűrőn keresztül a motorhoz. A meleg levegő hatására a motor kisebb teljesítményt nyújtana. Ezért az Eventuri egy olyan légcsatornát alakít ki alkatrészei segítségével, amely közvetlenül a légbeömlőktől, hűtőrácstól vezeti a friss, hidegebb levegőt a szűrőkhöz. A hűvösebb levegő segítségével a motor is jobb erőkifejtésre lesz képes.

Nagyobb teljesítmény, jobb gyorsulás, kisebb fogyasztás. Nagyjából így foglalható össze, hogy mit is tud nyújtani egy jó sportlégszűrő vagy air intake rendszer. Tuningolt autóknál különösebb ajánlott, hiszen ott még fontosabb a megfelelő mennyiségű megszűrt, koszmentes levegő.  A hagyományos papírszűrőknél körülbelül 40%-kal nagyobb légáteresztő képesség biztosítja, hogy a fentebb, korábban említett pozitív tulajdonságok valóban be is teljesüljenek. A gyári légszűrő helyére beépíthetőek és minden egyes darab modell és motor specifikus. A PREMIUM CAR DESIGN-nál forgalmazott Eventuri, K&N és Pipercross sportlégszűrők és direktszűrő szettek biztosítják a motor optimálisabb levegőellátását és a tökéletesebb égési folyamatokat. Minden egyes Eventuri, Pipercross és KN légszűrő nagyon pontosan mért levegőáramlási adatok alapján kerül kifejlesztésre. Tisztíthatóak!
További információkért kérem keresse fel értékesítő kollégáinkat!

Kérje egyedi árajánlatunkat!

Kapcsolódó galéria