Kapcsolat

(G87) BMW M2 Coupé sportkipufogó megoldás!

2023. szeptember 22.
Az új G87 BMW M2 szinte még csak most jelent meg, de a legnagyobb kipufogó gyártók máris kínálnak hozzájuk tuning kipufogó megoldásokat. Az erős, rendkívül jó tuningalapnak és pályagépnek használható új BMW M2 talán egyetlen igazi hibája a hangja. Az ugyanis nagyon szerényre sikeredett a katalizátorok, részecskeszűrő és a nagy csillapítású hátsó dob miatt.
Mi lehet a megoldás, hogy jobb hangot kapjunk?AKRAPOVIC sportkipufogó G87 BMW M2

AKRAPOVIC SLIP-ON LINE
 
Az Akrapovic Slip-On Line kipufogója teljes egészében a legjobb minőségű titánból készül, oldalankénti szelepvezérléssel és speciálisan carbon végződésekkel. A kipufogó minden része, még a szelepek is az Akrapovic saját öntödéjében készülnek. Az M2 sportkipufogója ugyanabból a titánból készül, mint amit az Akrapovic a BMW M Motorsport gyári versenysautóinál is használ. Kétféle design közül választhatunk a carbon végződések tekintetében. Az M3/M4-nél bemutattó nyolcszögletű forma tökéletesen illeszkedik az autó design-jához, a kevésbé figyelemfelkeltő változatot kereső ügyfelek pedig megtalálják a hagyományos carbon körvégeket is. Az Akrapovic titán/ carbon kipufogó 32,7%-kal könnyebb, mint a gyári megoldás.

A kipufogót úgy fejlesztették ki, hogy egyedülálló vezetési élményt nyújtson. A legfejlettebb Akrapovič vezérlőkészlettel együtt - amelyet úgy terveztek, hogy kivételes hangélményt nyújtson - a kipufogószelepekkel és akusztikai csövekkel ellátott rendszer a gázáramlást úgy alakítja, hogy normál menet közben sima, gazdag hangot, az M2 Coupé dinamikusabb és lelkesebb vezetésekor pedig mély, sportos hangot adjon.
A Slip-On variácó használatához nem kell átírni a gyári vezérlőt, minden egyszerűen és tökéletesen működik, így ECE tipusjóváhagyással is rendelkezik az OPF-es változatoknál.

AKRAPOVIC EVOLUTION LINK PIPE SET
 
Az igazi versenyhangzást kedvelők a Slip-On kipufogót kiegészíthetik az opcionális Evolution link pipe középcsőrendszerrel (titán vagy rozsdamentes acél változatban) vagy akár Downpipe-pal is. Az Evolution Link pipe set kiváltja a gyári középső szekciót és a másodlagos katalizátorokat. Csak ennek az egy alkatrésznek a cseréjével 18 lóerő/ 22 NM többleterőt érünk el 5850 fordulat/ perc érték mellett. Ezt az opciót kimondottan versenypályás használatra ajánljuk brutális, mély hangzása miatt.

AKRAPOVIC DOWNPIPE
 
Az Akrapovic Slip-On és Evolution Line kiegészítéseként a gyártó egyedi Downpipe megoldásokkal is előállt. Rögtön kétféle variáció közül választhatunk. A teljesen üres változat nélkülözi az elsődleges katalizátorokat és igazi versenyhabzást szavatol. A másik opció pedig 200 cellás sportkatalizátorokkal rendelkezik. Mindkét változat esetében programozni kell a motorvezérlőt. Használatukkal lényegesen nagyoobb teljesítményt és erőteljes versenyhangzást érhetünk el.

AKRAPOVIC SOUND KIT
 
A G87 BMW M2 esetében is rendelhető opcionálisan az Akrapovic Sound Kit wireless szelepvezérlő. Ennek segítségével mi magunk tudunk dönteni, hogy kipufogónkban mikor legyen nyitott- hangosabb vagy csukott-halkabb szelepállás. Telefonos applikáció segítségével is működtethető.


 
AKRAPOVIC CARBON DESIGN
 
Autónk hátulját a carbon kipufogóvégződések melett, egyedi carbon diffuzorral tehetjük még látványosabbá. Az autó design-jéba tökéletesen illeszkedő carbon elemet az Akrapovic saját műhelyében, kézzel készítik és milliméter pontosan illeszkedik a gyári elem helyére.

AKRAPOVIC CARBON HÁTSÓ SZÁRNY
 
Az M3/M4 típusoknál tapasztalt sikert látva az Akrapovic a G87 BMW M2 típusoz is kínál hátsó carbon szárny opciót. A kézzel készített hátsó szárny jelentős plussz leszorítóerő termelésére képes, stabilabbá téve az M2 hátulját. Tervezésekor a motorsportból nyert tapasztalatokra alapoztak az Akrapovic mérnökei. Versenypályától és felhasználástól függően három különböző beállítási szöget is alkalmazhatunk. PREMIUM CAR DESIGN- Az Akrapovic termékek magyarországi importőre
Tel: +36 30/432-6280
E-mail: info@premiumcardesign.hu
 


további hírek

2024. január 26. G60 / G61 BMW 5 tuning - AC Schnitzer felnigarnitúrák Szinte azonnal, miután megjelent az új G60/ G61 BMW 5-ös széria, az AC Schnitzer jelezte komplett tuningprogrammal fog ... 2023. október 04. G87 BMW M2 Coupé REMUS sportkipufogó A REMUS is szolídnak ítélte az új G87 BMW M2 Coupé hangját és gyorsan kezelésbe is vette a vadonatúj típust. Annak ... 2023. szeptember 27. (G87) BMW M2 tuningmegoldások G87 BMW M2 tuning megoldások: +36 30/952-7506 , info@premiumcardesign.hu A cikkben szereplő alkatrészek ... 2023. szeptember 22. (G87) BMW M2 Coupé sportkipufogó megoldás! Az új G87 BMW M2 szinte még csak most jelent meg, de a legnagyobb kipufogó gyártók máris kínálnak hozzájuk tuning ... 2023. szeptember 19. REMUS kipufogók REMUS SPORTKIPUFOGÓK a PREMIUM CAR DESIGN-nál!   A REMUS a világ egyik vezető sportkipufogó gyártója. 1990-ben ... 2023. június 22. Akrapovic újdonságok 2023 Partnerünk, a szlovén Akrapovic 2023-ban is rengeteg újdonsággal készült. A már több, mint 1800 főt fogalkoztató ... 2021. október 19. BMW M4 G82 tuning az AC Schnitzer-től Nem kérdés, hogy az M-es jelzéssel ellátott autók fejlesztése jelenti a legnagyobb kihívást tuning szempontjából, ... 2021. szeptember 27. 2021 Mercedes S-Class (W223) tuning a Brabus-tól és a Mansory-tól Ismét kitett magáért a Mercedes, akik a legújabb S-osztállyal újabb szintre emelték a luxuskategóriás ... 2021. szeptember 15. Akrapovic újdonságok 2021 első felében A szlovén Akrapovič a tuning kipufogók világában az egyik legismertebb gyártó, akik 1990 óta biztosítanak elragadó ... 2021. június 04. PowerControl chiptuning: német precizitás akár 30 százalékos teljesítménynövekedéssel A minőségi és biztonságos motortuning világában a DTE Systems neve hatalmas népszerűségnek örvend, ami nem ... 2021. május 27. RaceChip GTS Black bemutató, ha egy testre szabható chiptuningot szeretnénk A teljesítménynövelő megoldások kapcsán a chiptuning mindig is a legjobb alternatívát jelentette az ... 2020. június 16. Akrapovic újdonságok - 2020 Ezek az Akrapovic legfontosabb 2020-as újdonságai   A szlovén Akrapovic a korábbi évekhez hasonlóan idén is ...