Kapcsolat

Hanggenerátor - minden amit 2020-ban tudni kell

2020. március 20.
Általános problémának tekinthető a mai nagy teljesítményű gépjárművek többségénél, hogy bár gázadásra jól érzékelhetőek a motorháztető alatt lapuló lóerők, azonban a különféle hangtompító megoldások (katalizátorok, részecskeszűrő) miatt azt nem kíséri megfelelően sportos kipufogóhang. Emiatt az összkép sokak számára kiábrándító, hiszen aki több száz lóerőt vesz irányítása alá, az elvárja, hogy autójának kipufogója úgy szóljon, mint akár egy komoly sportautó.

 
HOVA TŰNT MANAPSÁG AZ AUTÓK HANGJA? 
 
Mivel a modern gépjárműveknek nagyon szigorú környezetvédelmi normáknak és egyéb szabályozásoknak kell megfelelnie, ezért a gyártók többsége úgy határozott, hogy a kipufogórendszer erőteljes módosításával nemcsak a káros anyagok mértékét, hanem az autók hangzását is csökkenteni kell, ami ma már nemcsak a dízelüzemi autókra érvényes, hanem a benzinmotoros járművekre is – a hibridekről és az elektromos autókról nem is beszélve, melyek szinte teljesen hangtalanul suhannak a legnagyobb gázadás mellett is.


 
A SPORTKIPUFOGÓ NEM MINDIG JÓ ALTERNATÍVA
 
Noha léteznek különféle sportkipufogók, akadnak köztük egészen jó minőségű prémium modellek is, azonban sokan nem szeretnék végérvényesen elhatározni magukat egyetlen hangzás mellett. Mindez különösen akkor okozhat óriási kellemetlenséget, amikor a járművet gyakran használjuk hosszabb utakon vagy autópályákon – ahol a magas fordulatszám mellett egyenesen kellemetlen lehet az állandó hangerő –, illetve a család fuvarozására.Szintén komoly problémát okoz sokaknak, hogy a legtöbb sportkipufogó felszereléséhez minimálisan, de módosítani kell az eredeti kipufogót. Ez a legtöbb tulajdonost elriasztja a sportkipufogótól, és inkább lemond arról, hogy sportos kipufogóhang mellett használja gépkocsiját. Márpedig manapság már létezik egy tökéletes alternatíva, mely a gyári rendszer módosítása nélkül kínál bődületes, öblös V8-as, V10-es vagy V12-es benzinmotoros hangzást. Ez nem más, mint az általunk is forgalmazott és szerelt prémium minőségű Hanggenerátor!


 
MI AZ A HANGGENERÁTOR?
 
A Hanggenerátor vagy más néven kipufogó hangmodul egy olyan eszköz, mely képes bármilyen dízel- vagy benzinüzemű, sőt hibrid- vagy teljes egészében elektromos hajtásláncra épülő autók számára biztosítani a nagyteljesítményű autóktól korábban megszokott sportos kipufogóhangzást. A szerkezet előnye, hogy nem kell hozzá módosítani a gyári rendszert, hiszen csak egyfajta kiegészítőként funkcionál, ezáltal a kipufogódob közelében kerül elhelyezésre, hogy helyben módosítsa az autó hangját. A motor fordulatszámának pontos lekövetése mellett folyamatos és valós idejű reagálásra képes, ezáltal a lassításra, a gyorsításra, a váltásokra is reagál.


 
Az eszköz minden esetben a jármű CAN-BUS rendszerére csatlakozik. Nagyon fontos, hogy a Hanggenerátor rendszere nem módosít semmit az autó működésében. Egyszerűen csak leolvassa a pontos fordulatszámot és annak függvényében előállítja a sportos kipufogóhangot. A Hanggenerátor segítségével végre nem kell megelégednünk egyetlen sporthangzással. Bármikor, akár menet közben is módosíthatjuk a hangszínt vagy éppen a hangerőt a saját ízlésünknek, illetve az aktuális körülményeknek megfelelően. Erre tökéletesen alkalmas lesz Android- vagy iOS-operációs rendszert futtató okostelefonunk, mely a kapcsolódó magyar nyelvű applikáció segítségével, egyszerű Bluetooth-kapcsolaton keresztül ad hozzáférést a beépített hangmodulhoz. 


 
Az applikáció mellett bizonyos típusoknál lehetőség van arra, hogy az autó saját rendszeréhez és módválasztó funkcióihoz igazítsuk a Hanggenerátor által produkált kipufogóhangot. Így gombnyomásra tudunk váltogatni az előre mentett hangzások között, ezáltal Comfort módban például beállíthatunk egy a mindennapokban használni kívánt hangzást, Sport módban pedig hangot adhatunk az összes lóerőnek, maximális hangerőre kapcsolhatjuk a modult, és akár még a visszadurrogás funkciót is élvezhetjük a maximális realizmus jegyében. Hangsúlyoznánk még egyszer: mindezt egyetlen gombnyomásra!
 
A HANGENERÁTOR LEGFONTOSABB TULAJDONSÁGAI

1. Bármelyik CAN-BUS csatlakozással rendelkező autóhoz csatlakoztatható
2. Támogatja a hibrid- és teljesen elektromos meghajtású járműveket is
3. Valós időben és tökéletes pontossággal követi a fordulatszám változásait
4. Egyszerű kezelhetősége mellett, szabad ki- és bekapcsolhatóság akár menet közben is
5. Teljes kontroll az autó kipufogóhangja és hangzása felett
6. Szédületes indítási hang, és gombnyomásra vezérelhető mentett hangzások
7. Luxuskategóriás modellek eredeti hangzása, gyári technológia mentén
8. Az eredeti kipufogórendszer módosítása nélkül szerelhető független alkatrész
9. Kapcsolódó magyar nyelvű okostelefonos applikáció
10. Visszadurrogás funkció a szédületesen realisztikus sporthangzások kedvelőinek  (PREMIUM és PREMIUM EXTRA modul)


 
MIRE HASZNÁLHATÓ A HANGGENERÁTOR?
 
Az általunk forgalmazott és szerelt prémium minőségű hangmodul rengeteg tulajdonsággal kecsegtet, melyek között a legkülönfélébb kényelmi- és hangmódosító funkciókat találhatjuk. Azon túl, hogy a Hanggenerátor bármikor egyetlen gombnyomásra aktiválható és kikapcsolható, nemcsak az autó alapvető kipufogóhangját képes módosítani, hanem például annak hangerejét, karakterisztikáját, de az előre elmentett hangprofiloknak köszönhetően a legdrágább sportkocsik, Ferrarik, Maseratik, AMG Mercedesek, M-es BMWk vagy Audi RSek hangját is kicsikarhatjuk belőle.


 
Ezen felül a Hanggenerátor megannyi más apró segédfunkcióval képes elérni, hogy maximális realizmussal szimulálja a páratlan minőségű sporthangzást. Példának okáért beállíthatjuk, hogy kizárólag gázadásra robbanjanak elő a kipufogóból az erőteljesebb hangok, de beállíthatunk különféle indítási profilokat is, hogy már az első felpörgés alkalmával komoly kipufogóhangot produkáljon. Hangmoduljaink egyik közkedvelt opciója a visszadurrogás funkció, amivel ráadásként tényleg bármikor a versenypályán érezhetjük magunkat. 
 
Lényeges azonban, hogy az elhangzott lehetőségek minőségét, illetve mennyiségét alapjaiban meghatározza, melyik Hanggenerátor típust választottuk magunknak. Az általunk forgalmazott hangmodulok között ugyanis jelentős különbségek vannak, melyek közül főként a prémium csomagokban sokkal több opciót találunk.

 
HANGENERÁTOR TÍPUSOK
 
1. PRO Hanggenerátor, avagy az abszolút kezdőcsomag
 
A PRO Hanggenerátor egy tipikus kezdőszettnek tekinthető a hangmodulok világában. Egy kiváló minőségű motorhangot tartalmaz az Audi licencén alapulva, melyet szabadon variálhatunk ugyan, de lehetőségeink tárháza messze nem lesz olyan széles, mint a PREMIUM típusok esetében. Jár hozzá a magyar nyelvű telefonos alkalmazás, egyszerűen módosíthatjuk vele gombnyomásra az autó hangját – méghozzá hat menthető hangfájl közül –, de tapasztalatból mondjuk, hogy az emberek többsége nem találja meg benne a számításait. Nem véletlen, hogy igényes ügyfeleink csak nagyon ritkán választják.
 
2. EXTENDED Hanggenerátor, ha egy kicsit erősebb kezdésre vágyunk
 
AZ EXTENDED Hanggenerátor csomag a PRO típuson alapszik, ennek megfelelően továbbra is csak egy kezdőszettnek tekinthető, ebből kifolyólag hiába kínál nagyon erős hangzást a Maserati kipufogóhangjára építve, továbbra is csak egyetlen motorhangról beszélünk, amit bizonyos korlátok között módosíthatunk. Ebből kifolyólag nem egy népszerű megoldás – hiszen aki luxuskategóriás autót vásárol magának, az többnyire nem éri be ennyivel –, noha itt is jár a telefonos alkalmazás, amivel a hangerő, a hangkarakterisztika és az indításhang egyaránt szabadon kalibrálható, összesen pedig hat beállítást menthetünk magunknak.
 
3. PREMIUM Hanggenerátor, avagy az igazán jó választás
 
A PREMIUM Hanggenerátor megnyitja előttünk a kaput a professzionalizmus irányába, és olyan lehetőségeket ad a kezünkbe, melyek garantáltan képesek elfeledtetni velünk, hogy „csak” egy hangmodul biztosítja autónk bődületes kipufogóhangját. Ebben a csomagban ugyanis már nem egy, hanem 10 különböző autómotorhang található (Audi, Maserati+ 8 további motorhang).

Ez a típusú Hanggenerátor biztosítja a lehető legrealisztikusabb hangzást. Szinte megállapíthatatlan még a szakavatott füleknek is, hogy nem egy igazi sportkipufogó szól. Igazi prémium hangzást kínál, melyet az autó saját menüjéből is könnyedén állíthatunk! Kimagasló minőségét alátámasztja, hogy rengeteg kényelmi megoldás található benne, így például a kizárólag gyorsításkor jelentkező sporthang, de a rendkívül népszerű, valamint a realizmust maximumra emelő visszadurrogás funkcióra is képes. Ráadásul ezt is többféle intenzitással.

Nagy előnye még, hogy a későbbiekben újabb ingyenes motorhangokkal frissíthető, és gyakorlatilag csak egyszer kell megvennünk, ezáltal új autóvásárlás esetén egyszerűen átszerelhető. Nem véletlen, hogy ez a Hanggenerátor típus a legnépszerűbb az ügyfeleink körében. Bármikor továbbfejleszthető a PREMIUM EXTRA variációra.

Visszadurogás funkció: Gázelvételnél és visszaváltásoknál jelentkező durrogó hangzás. Többféle intenzitással és hangszínnel.

Kényelmi funkció: Alapjárati hang kikapcsolás. Használatakor a Hanggenerátor csak gázadásnál állít elő hangot. Tartott sebességnél vagy lassításnál hangtalan marad, pihenteve ezzel utazásunkat.
 
4. PREMIUM EXTRA Hanggenerátor, ha csak a legjobbat fogadjuk el
 
Főként a luxuskategóriás gépjárműtulajdonosok körében gyakori kérés, hogy mindenből a legjobbat szeretnék. A Hanggenerátor esetében ez a PREMIUM EXTRA típus lesz, melynek alapját a fentiekben jellemzett PREMIUM modell adja. Itt sem csak egy, hanem tíz autómodell hangját tudjuk szabadon variálni gyakorlatilag ezerféleképpen, ott a telefonos alkalmazás, a menüből történő kalibráció, az ingyen letölthető extra motorhangok, valamint az egyéb bővítő- és kényelmi funkciók. Amitől „extra” ez a csomag, hogy egy speciális kiegészítő fejegység használatával sokkal több hangerőt képes biztosítani a visszadurrogás funkciónak, valamint magas fordulatszámon a kiválasztott autóhangoknak is.
 
Nem tud dönteni az egyes Hanggenerátor típusok közül?
Jöjjön el bemutatótermünkbe (Budapest, Bulcsú utca 21.), és hallgassa meg a személyesen a négy hangmodul képességeit!


 
A HANGENERÁTOR LEGFONTOSABB ELŐNYEI
 
Az általunk forgalmazott Hanggenerátoroknak több olyan előnyük is van, melyek a konkurens termékekhez mérten sokkal magasabb termékkategóriába helyezik őket. A legfontosabbak ezek közül a következők:

1. Egyszerű és kényelmes belső vezérlés  
Hanggenerátoraink mind okostelefonról – egy magyar nyelvű applikációval –, mind az autó saját vezérlőrendszeréről nagyon könnyedén irányításunk alá vehetők. Az elmentett profilok hozzárendelhetők a különféle fedélzeti gombokhoz – például a Start-Stophoz, Tempomathoz vagy éppen a Vezetési módválasztóhoz – mint amilyen az Eco, Comfort vagy Sport.  Így mindig az aktuális helyzethez igazíthatjuk az autó hangját, méghozzá rendkívül egyszerűen és kényelmesen. 
2. Bődületes sporthangzás szinte bármilyen autónak  
Ma már nemcsak a dízelhajtású gépjárművek esetében probléma a bődületes kipufogóhang hiánya, hanem a nagy teljesítményű benzines modelleknél is, az elektromos járműveknél pedig még a sportkipufogó sem jelent alternatívát. Az általunk forgalmazott Hanggenerátorok azonban bármilyen autóba felszerelhetők, melyek rendelkeznek CAN-BUS rendszerrel, ezáltal a megfelelő típus esetén páratlanul realisztikus, fordulatszámkövető sporthangzást érhetünk el velük egyetlen gombnyomásra.
3. Beállítás magyar nyelvű telefonos applikációval  
Minden hangmodulunkhoz tartozik egy teljesen magyar nyelvű okostelefonos applikáció, mely elképesztően egyszerűvé teszik az eszköz beállítását, aminek köszönhetően rengeteg változatos kipufogóhang közül válogathatunk magunknak. A prémium típusok esetében akár 10 autómodell alaphangját is szabadon módosíthatjuk, így segítségükkel akár több ezer különböző hangzást is kihozhatunk az autóból, de a telefonról módosíthatjuk a hangerőt, a hangszínt, de az indítási hangot egyaránt.
4. Szerelés a gyári kipufogórendszer módosítása nélkül  
A sportkipufogókhoz mérten a Hanggenerátor egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell módosítani a felszereléskor a gyári rendszert, nincs fúrás-faragás, nem szükséges hetekig nélkülözni az autót, cserébe viszont a megfelelő csomag kiválasztásával akár többezer különféle kipufogóhangot is kicsikarhatunk a gépkocsiból. Mindezt ráadásul a legnagyobb realizmus társaságában, olyan extrákkal, mint a közkedvelt visszadurrogás funkció.további hírek

2024. július 02. Miért itt vegyél Hanggenerátort MIÉRT ÉRDEMES A PREMIUM CAR DESIGN-NÁL HANGGENERÁTORT VÁSÁROLNI?   A Premium Car Design a hanggenerátorok ... 2024. május 31. BMW XM (G09) - Akrapovic sportkipufogó Új Dimenzió a Hangzásban: Az Akrapovič Legújabb Titánium Kipufogórendszere a BMW XM-hez   Az Akrapovič új ... 2024. január 26. G60 / G61 BMW 5 tuning - AC Schnitzer felnigarnitúrák Szinte azonnal, miután megjelent az új G60/ G61 BMW 5-ös széria, az AC Schnitzer jelezte komplett tuningprogrammal fog ... 2023. október 04. G87 BMW M2 Coupé REMUS sportkipufogó A REMUS is szolídnak ítélte az új G87 BMW M2 Coupé hangját és gyorsan kezelésbe is vette a vadonatúj típust. Annak ... 2023. szeptember 27. (G87) BMW M2 tuningmegoldások G87 BMW M2 tuning megoldások: +36 30/952-7506 , info@premiumcardesign.hu A cikkben szereplő alkatrészek ... 2023. szeptember 22. (G87) BMW M2 Coupé sportkipufogó megoldás! Az új G87 BMW M2 szinte még csak most jelent meg, de a legnagyobb kipufogó gyártók máris kínálnak hozzájuk tuning ... 2023. szeptember 19. REMUS kipufogók REMUS SPORTKIPUFOGÓK a PREMIUM CAR DESIGN-nál!   A REMUS a világ egyik vezető sportkipufogó gyártója. 1990-ben ... 2023. június 22. Akrapovic újdonságok 2023 Partnerünk, a szlovén Akrapovic 2023-ban is rengeteg újdonsággal készült. A már több, mint 1800 főt fogalkoztató ... 2021. október 19. BMW M4 G82 tuning az AC Schnitzer-től Nem kérdés, hogy az M-es jelzéssel ellátott autók fejlesztése jelenti a legnagyobb kihívást tuning szempontjából, ... 2021. szeptember 27. 2021 Mercedes S-Class (W223) tuning a Brabus-tól és a Mansory-tól Ismét kitett magáért a Mercedes, akik a legújabb S-osztállyal újabb szintre emelték a luxuskategóriás ... 2021. szeptember 15. Akrapovic újdonságok 2021 első felében A szlovén Akrapovič a tuning kipufogók világában az egyik legismertebb gyártó, akik 1990 óta biztosítanak elragadó ... 2021. június 04. PowerControl chiptuning: német precizitás akár 30 százalékos teljesítménynövekedéssel A minőségi és biztonságos motortuning világában a DTE Systems neve hatalmas népszerűségnek örvend, ami nem ...