Kapcsolat

PowerControl chiptuning: német precizitás akár 30 százalékos teljesítménynövekedéssel

2021. június 4.
A minőségi és biztonságos motortuning világában a DTE Systems neve hatalmas népszerűségnek örvend, ami nem véletlen, hiszen a német gyártó az ottani termékekre jellemző magas minőséggel és precizitással kínál letesztelt megoldásokat felső- és luxuskategóriás gépjárművek teljesítményfokozására. Hogy miért ők az egyik legjobbak, honnan indultak el, egyáltalán milyen termékeket kínálnak a tuningrajongóknak? Lássuk!
 
Általában a DTE Systems-ről
 
A DTE Systems jelenleg Németország egyik vezető vállalata a motor- és gázpedál tuning szegmensen belül. A céget Patrick von Drunen alapította még 1996-ban, de folyamatos fejlesztéseiknek és innovatív megoldásaiknak hála az ezredforduló környékén már a legmagasabb ligában versenyeztek. A chiptuning kategórián belül nemcsak fejlesztéssel, hanem gyártással és forgalmazással is foglalkoznak, legnagyobb érdekességük pedig, hogy a személyautók mellett más járművek számára is kínálnak kapcsolódó megoldásokat.Az általuk fejlesztett PowerControl chiptuning eszköz például teherautók, traktorok, de akár motorcsónakok esetében is alkalmazható teljesítménynövelésre. Technológiájuk segítségével átlagosan 30 százalékkal képesek biztonságos és tesztelt keretek között növelni egy motor teljesítményét, méghozzá 15 százalékos fogyasztáscsökkenés mellett. Szintén hozzájuk köthető a tuningvilágban csak PedalBox névre keresztelt gázpedál-módosító, amivel egyedülálló módon képesek az autókban lerövidíteni a fojtószelep reakcióidejét.
 
A PowerControl chiptuningról
 
A mai chiptuning-alternatívák közül a PowerControl abszolút az élbolyban helyezkedik el a biztonság, az extra teljesítmény, valamint a beállítási lehetőségek tekintetében. A DTE Systems terméke szinte minden autótípussal kompatibilis, ahol szóba jöhet a motortuning, így kifinomult hangolás mellett adja a kezünkbe a lehetőséget, hogy több szempontból is módosíthassuk vele a jármű teljesíményét. Mindezt a motor tekintetében mindvégig védett környezetben, összesen három választható programmal a középpontban (Sport, Dinamikus és Hatékony), melyekhez egyenként 7 teljesítményszint tartozik, így a beállítási lehetőségek száma gyakorlatilag a végtelenhez közelít, hiszen az eszköz hozzáfér olyan értékekhez, mint a feltöltő-, a turbó- vagy a szívócsőnyomás.

 
A mai tuningtrendeket követve a PowerControl-hoz is tartozik egy külön okostelefonos applikáció, mely valós időben képes az ott betáplált adatokat Bluetooth kapcsolaton keresztül továbbítani az autó központi számítógépéhez csatlakoztatott fekete kis dobozkához, így a legfinomabb beállításokat is lehetőségünk van akár a kormány mögül, kényelmesen betáplálni. Az applikáció és maga a versenychip folyamatos frissítéseket és támogatást kap a gyártótól, amivel kimagasló jövőállóság, folyamatos finomhangolás és új funkciók várnak ránk a használat során, miközben már eleve elérhető hozzá rengeteg olyan funkció, ami a motor védelmét szolgálja. A beállítható értékek maximuma így minden esetben biztonságos határokon belül történik, a plusz teljesítményt aktiválása előtt a rendszer ellenőrzi például a motor hőfokát is annak érdekében, hogy a hirtelen lóerők semmiféle kárt se tegyenek a járműben.Hogy mégis mekkora plusz teljesítmény érhető el a PowerControl chiptuning által? Bár autótípusonként eltérőek lehetnek az értékek, a gyártó mérései alapján azonban átlagosan 30 százalékos teljesítménynövelést tudtak elérni a legtöbb kipróbált modellen a kérdéses eszköz alkalmazásával – egy BMW X6 M50i esetén ez akár +45 lóerőt is jelenthet –, miközben a kiegyensúlyozottabb teljesítmény és a kevesebb váltás miatt még a jármű fogyasztását is csökkentették – átlagosan 15 százalékkal.

 
A PedalBox-ról
 
A PedalBox a PowerControl chiptuning opcionális kiegészítője, mely lehetőséget ad arra, hogy még jobb teljesítményt tudjunk kihozni vele szeretett autónkból. A gázpedálok kapcsán biztosan mindenki tudja, hogy megnyomásuk után eltelik némi idő, míg az autó valóban reagál a mozdulatra, ami annál jobban érződik, minél nagyobb teljesítménnyel rendelkezik a motor. A PedalBox segítségével ezt a hatást lehet minimalizálni, a gázpedál szenzorjához kötve tehát optimalizálhatjuk általa a fojtószelep reakcióidejét, így kisebb gázadásra is gyorsabb, hevesebb reakciót kapunk, ami a gyorsulás szempontjából egészen új élményt ad, eltünteti a korábbi lomhaságérzést – mindezt teljesen biztonságos körülmények között.A kiegészítő három üzemmódban használható, melyek a City, a Sport és a Sport Plus. Már a City aktiválásakor is lényegesen jobb reakcióidőt érhetünk el a gyári beállításokhoz mérten, azonban a sportosabb megoldásokkal egyenesen úgy érezhetjük majd magunkat, mintha átültünk volna egy versenyautóba, miközben a PedalBox természetesen bármikor kikapcsolható, ha nem akarjuk használni. A PowerControlhoz hasonlóan a hozzá kapcsolódó távirányító mellett a gázpedál-tuning is külön kalibrálható egy okostelefonos alkalmazásról. Segítségével válthatunk a módok között, testre szabhatjuk az egyes beállításokat, miközben gondoskodhatunk segítségével az állandó frissítésről, hogy mindig naprakész tuning dolgozhasson az autónkban.
 
A kiegészítő annyira kényelmes, hogy csatlakoztatását követően a PerfecTune képes automatikusan behangolni a PedalBox-ot az autónk tulajdonságaihoz, amit később természetesen a saját igényeinkhez igazítva szabadon módosíthatunk. Mindeközben teljes biztonság vár ránk, a beépített memória jóvoltából pedig saját beállításainkat egyszerűen elmenthetjük azért, hogy később bármikor szabadon aktiválhassuk őket egy szempillantás alatt.

További információkért keresse értékesítő kollégáinkat itt: KAPCSOLAT


további hírek

2024. július 02. Miért itt vegyél Hanggenerátort MIÉRT ÉRDEMES A PREMIUM CAR DESIGN-NÁL HANGGENERÁTORT VÁSÁROLNI?   A Premium Car Design a hanggenerátorok ... 2024. május 31. BMW XM (G09) - Akrapovic sportkipufogó Új Dimenzió a Hangzásban: Az Akrapovič Legújabb Titánium Kipufogórendszere a BMW XM-hez   Az Akrapovič új ... 2024. január 26. G60 / G61 BMW 5 tuning - AC Schnitzer felnigarnitúrák Szinte azonnal, miután megjelent az új G60/ G61 BMW 5-ös széria, az AC Schnitzer jelezte komplett tuningprogrammal fog ... 2023. október 04. G87 BMW M2 Coupé REMUS sportkipufogó A REMUS is szolídnak ítélte az új G87 BMW M2 Coupé hangját és gyorsan kezelésbe is vette a vadonatúj típust. Annak ... 2023. szeptember 27. (G87) BMW M2 tuningmegoldások G87 BMW M2 tuning megoldások: +36 30/952-7506 , info@premiumcardesign.hu A cikkben szereplő alkatrészek ... 2023. szeptember 22. (G87) BMW M2 Coupé sportkipufogó megoldás! Az új G87 BMW M2 szinte még csak most jelent meg, de a legnagyobb kipufogó gyártók máris kínálnak hozzájuk tuning ... 2023. szeptember 19. REMUS kipufogók REMUS SPORTKIPUFOGÓK a PREMIUM CAR DESIGN-nál!   A REMUS a világ egyik vezető sportkipufogó gyártója. 1990-ben ... 2023. június 22. Akrapovic újdonságok 2023 Partnerünk, a szlovén Akrapovic 2023-ban is rengeteg újdonsággal készült. A már több, mint 1800 főt fogalkoztató ... 2021. október 19. BMW M4 G82 tuning az AC Schnitzer-től Nem kérdés, hogy az M-es jelzéssel ellátott autók fejlesztése jelenti a legnagyobb kihívást tuning szempontjából, ... 2021. szeptember 27. 2021 Mercedes S-Class (W223) tuning a Brabus-tól és a Mansory-tól Ismét kitett magáért a Mercedes, akik a legújabb S-osztállyal újabb szintre emelték a luxuskategóriás ... 2021. szeptember 15. Akrapovic újdonságok 2021 első felében A szlovén Akrapovič a tuning kipufogók világában az egyik legismertebb gyártó, akik 1990 óta biztosítanak elragadó ... 2021. június 04. PowerControl chiptuning: német precizitás akár 30 százalékos teljesítménynövekedéssel A minőségi és biztonságos motortuning világában a DTE Systems neve hatalmas népszerűségnek örvend, ami nem ...