Kapcsolat

V8-as sporthangzás egy dízelautónak? A prémium hanggenerátorral segíthetünk!

2020. június 4.
Kifejezetten gyakori probléma ügyfeleink között, hogy egy papíron erőteljes, lóerőben és nyomatékban gazdag dízelmotorhoz nem tartozik olyan sportos kipufogóhang, mint azt a tulajdonosok a vezetési élmény alapján elvárnák.
 
Nagyon sokan hajlamosak ilyenkor elkeseredni, hiszen hiába dübörög alattuk egy 2-300 lóerős motor, az valamiért magasabb fordulatszámon sem akar életre kelni. Márpedig aki megteheti, hogy egy ilyen erőteljes és sportos járművet vásárol magának, az értelemszerűen elvárja azt is, hogy egy-egy nagyobb gázadásra hangot kapjon ez a teljesítmény. Mivel ebben a kategóriában kifejezetten drága modellekről beszélünk, ezért rengetegen inkább beletörődnek ebbe a hiányosságba, mert nem szeretnék módosítani a gyári kipufogórendszert, netán egy olyan olcsó sportdobot tenni az autóra, ami egyrészt elcsúfítja a végeredményt, másrészt pedig hosszabb utazások során egyenesen az őrületbe kergetheti az utasokat a folyamatos bömbölésével.
 
A hanggenerátor a tökéletes alternatíva
 
A fenti problematika esetén szoktuk ügyfeleink figyelmébe ajánlani a hanggenerátort, mely sokak számára egy még ismeretlen vagy futurisztikus megoldásnak tűnik, pedig jelenleg az egyetlen ismert módja annak, hogy a gyári kipufogórendszer módosítása nélkül drasztikusan befolyásolhassuk egy autó hangját. Segítségével még egy dízelautónak is olyan V8-as sporthangzást adhatunk, amit nem kizárt, hogy korábban csak a televízióban vagy videojátékokban hallhattunk. Segítségével gázadásra valóban életre kel az autó, és az addig a motorháztető alatt meglapult lóerők egy csapásra elszabadulnak, így egyetlen gázfröccs elegendő ahhoz, hogy felhívjuk magunkra a figyelmet.
 
Mi az a hanggenerátor és miért előnyös?
 
A hanggenerátor egy olyan aktív kiegészítő, mely az autó gyári kipufogórendszeréhez csatlakozik, tehát a legnagyobb előnye, hogy felszerelésekor nem kerülnek módosításra az eredeti dobok és csővezetékek, sőt a kiegészítő elektronika is csak bővíti az autó CAN-BUS rendszerét, de az ECU, vagyis a gépkocsi gyári vezérlőegysége és szoftvere sem kerül felülírásra. Összességében tehát egy opcionális kiegészítőről van szó, amivel a tulajdonos saját maga befolyásolhatja a gépjármű hangját.
 
Mindezt ráadásul nagyon egyszerűen, hiszen a hanggenerátort a kapcsolódó Android- vagy iOS-applikáció által akár a saját okostelefonunkról is könnyedén működésre bírhatjuk, illetve módosíthatjuk a hangját, ha készülékünket Bluetooth-kapcsolaton keresztül összehangoltuk a modullal. Ilyen esetben a hangerőtől kezdve, a hangszínig bezárólag szinte mindent szabadon kalibrálhatunk, vagyis nemcsak az előre rögzített hangzások közül válogathatunk, hanem teljesen saját hangot is adhatunk autónknak.
 
Külön kiemelendő továbbá, hogy ez a hang nemcsak bármikor, akár menet közben is módosítható – bizonyos modelleknél a vezetési mód változtatásával együtt alakul –, de egyetlen gombnyomással elérhető a kényelmi funkciója, aminek használatával az alaphangot kikapcsoljuk és csak nagyobb gázadásokra adja le a sportos hangot a generátor. Kifejezetten optimális ez abban az esetben, ha gyakran utazunk hosszabb útra a családdal, és autópályán is használjuk a járművet, hiszen hosszabb távon senki sem szeretne bömbölő sporthanggal közlekedni.
 
Melyik hanggenerátor típust válasszam?
 
Miután megismerkedtek a hanggenerátor bődületes képességeivel, ügyfeleink között gyakori kérdés, hogy melyiket válasszák a kínálatunkban elérhető négy típus közül? A választ az esetek többségében mindig az határozza meg, hogy az illető milyen autóra szeretne hangmodult szereltetni, hiszen a négyféle alternatíva közül az első kettőt (Pro és Extended) legfeljebb régebbi, olcsóbb modellekre ajánljuk, hiszen aki meg tudott vásárolni magának például egy Audi SQ5-ös modellt, annak egyszerűen nem szabad az alaptípusok között válogatnia.
 
Ennek az oka leginkább az, hogy minimális árkülönbséget tapasztalhatunk az említett változatok, valamint a Premium és a Premium Extra megoldások között ahhoz képest, hogy mekkora tudást, és mennyivel realisztikusabb hangot, illetve több beállítási lehetőséget kapunk cserébe. Ennél a két típusnál ugyanis autónk tényleg teljesen új karaktert, új arcot, igazán bődületes hangot kap, amivel bárkit lemoshatunk majd a pályáról, elegendő lesz egyetlen kövér gázadás hozzá.
 
Hogy miért a Premium hanggenerátor?
 
Mert képes arra, hogy tíz különféle, előre beállított motorhang közül válogassunk – köztük az Audi és a Maserati alaphangot is tartalmazza –, miközben a telefonos alkalmazással akár tovább finomíthatjuk az alaphangzásokat, és hat saját hangfájlt is elmenthetünk magunknak. Mindezt sokkal realisztikusabb és hangzatosabb formában kapjuk, mint az alaptípus esetében, méghozzá olyan extrákkal, mint a kényelmi funkció – csak nagyobb gázadásra jelentkezik a sportos hang –, vagy a visszadurrogás funkció, amivel még tovább növelhetjük a hangzás realisztikusságát. A Premium Extra hanggenerátorhoz ráadásul még extra hangerő is társul, hogy valóban fülsüketítő bömbölés törhessen elő a kipufogóból!


további hírek

2024. május 31. BMW XM (G09) - Akrapovic sportkipufogó Új Dimenzió a Hangzásban: Az Akrapovič Legújabb Titánium Kipufogórendszere a BMW XM-hez   Az Akrapovič új ... 2024. január 26. G60 / G61 BMW 5 tuning - AC Schnitzer felnigarnitúrák Szinte azonnal, miután megjelent az új G60/ G61 BMW 5-ös széria, az AC Schnitzer jelezte komplett tuningprogrammal fog ... 2023. október 04. G87 BMW M2 Coupé REMUS sportkipufogó A REMUS is szolídnak ítélte az új G87 BMW M2 Coupé hangját és gyorsan kezelésbe is vette a vadonatúj típust. Annak ... 2023. szeptember 27. (G87) BMW M2 tuningmegoldások G87 BMW M2 tuning megoldások: +36 30/952-7506 , info@premiumcardesign.hu A cikkben szereplő alkatrészek ... 2023. szeptember 22. (G87) BMW M2 Coupé sportkipufogó megoldás! Az új G87 BMW M2 szinte még csak most jelent meg, de a legnagyobb kipufogó gyártók máris kínálnak hozzájuk tuning ... 2023. szeptember 19. REMUS kipufogók REMUS SPORTKIPUFOGÓK a PREMIUM CAR DESIGN-nál!   A REMUS a világ egyik vezető sportkipufogó gyártója. 1990-ben ... 2023. június 22. Akrapovic újdonságok 2023 Partnerünk, a szlovén Akrapovic 2023-ban is rengeteg újdonsággal készült. A már több, mint 1800 főt fogalkoztató ... 2021. október 19. BMW M4 G82 tuning az AC Schnitzer-től Nem kérdés, hogy az M-es jelzéssel ellátott autók fejlesztése jelenti a legnagyobb kihívást tuning szempontjából, ... 2021. szeptember 27. 2021 Mercedes S-Class (W223) tuning a Brabus-tól és a Mansory-tól Ismét kitett magáért a Mercedes, akik a legújabb S-osztállyal újabb szintre emelték a luxuskategóriás ... 2021. szeptember 15. Akrapovic újdonságok 2021 első felében A szlovén Akrapovič a tuning kipufogók világában az egyik legismertebb gyártó, akik 1990 óta biztosítanak elragadó ... 2021. június 04. PowerControl chiptuning: német precizitás akár 30 százalékos teljesítménynövekedéssel A minőségi és biztonságos motortuning világában a DTE Systems neve hatalmas népszerűségnek örvend, ami nem ... 2021. május 27. RaceChip GTS Black bemutató, ha egy testre szabható chiptuningot szeretnénk A teljesítménynövelő megoldások kapcsán a chiptuning mindig is a legjobb alternatívát jelentette az ...