Kapcsolat

2021 Mercedes S-Class (W223) tuning a Brabus-tól és a Mansory-tól

2021. szeptember 27.
Ismét kitett magáért a Mercedes, akik a legújabb S-osztállyal újabb szintre emelték a luxuskategóriás személyautók fogalmát, így nem meglepő, hogy máris elérhetővé váltak hozzá az első tuningalkatrészek, illetve az első komplett tuningcsomagok is, méghozzá egyenesen a prémium ligából.
 
A kívül elképesztően áramvonalas és futurisztikus küllem mellett a 2021 Mercedes S-Class (W223) a belső kialakítással, de még inkább a műszerfallal tudott újabb dimenziókat elérni, azonban mind a Brabus, mind a Mansory képesek voltak már most felülmúlni a Mercedes tervezőit. Lássuk, hogy mivel!
 
Brabus tuning a legújabb Mercedes S-osztályhoz
 
A Brabus volt az első nagyobb prémium tuningcsapat, akik komplett csomagot adtak ki a legújabb Mercedes S-osztályhoz, aminek részeként rengeteg apró, de annál lényegesebb változást hoztak tető alá az autóhoz.
 
Példának okáért a tuningcsomagban találni vadonatúj első légterelőt, amivel még tovább tudták növelni az autó aerodinamikai hatékonyságát, de nem maradtak ki a sorból az oldalsó légbeszívó burkolatok és a beépített oldalsó LED fények sem. A küllem kapcsán kiemelendő még az új hátsó lökhárító betét, mely tartalmazza a kivágásokat a kipufogócsövekhez, miközben egy szénszálas hátsó szárny is készült a csomagtartóra.
 
A tuningműhely 19, 20 és 21 hüvelykes egyedi alumínium felniket kínál az autóhoz, melyek Platinum Edition névre hallgatnak, és különleges mintákkal lettek ellátva. A 21 hüvelykes szettről már az is kiderült, hogy az első tengelyen 265/35-ös, a hátsón pedig 305/30-as abroncsokkal szerelve érkezik. Hogy az egész autót két és fél centiméterrel leültették – az állítható futómű miatt vezetési módtól függően –, csak hab azon a bizonyos tortán.
 

Az utastérben az új Mercedes kapott egy vadonatúj bőrkárpitot a Brabus részéről, de minden kapcsolót árnyékolt krómmal láttak el, sőt találunk szénszálas burkolatokat és exkluzív koptatólemezeket is, melyek képesek arra, hogy igazodjanak a környezet megvilágításához.


 
Természetesen a Brabus a motorhoz is hozzányúlt egy kicsit! Az S500 3 literes motorja így 65 extra lóerőt és 70 Nm nyomatékot kapott extraként. Mindezt egy plug-and-play modullal érték el a mérnökök, melynek jóvoltából az autó képes 4,7 másodperc alatt felgyorsulni 0-ról 100 km/h-s sebességre, szemben a gyári felszereltséggel, melynél 4,9 másodperc ez az érték.
 
A dízelmotoros változatnál a Brabus hasonló eredményeket produkált annyi különbséggel, hogy a 400 d az általuk kínált szettel 370 lóerőre és 750 Nm-re képes a gyári 330 lóerő és 700 Nm mellett.


 
Mansory tuning a legújabb Mercedes S-osztályhoz
 
Akárcsak a közvetlen elődnél, úgy az új S-osztálynál sem maradt ki a sorból a tuning kapcsán a Mansory, akik szokásukhoz híven magas minőségben, prémium szinten finomítottak és javítottak az autó tulajdonságain.
 
A jármű megjelenését például különféle karbon kiegészítő alkatrészekkel tették sportosabbá, így találkozhatunk vele az első légbeömlő nyílásokon, az autó oldalán, a küszöbökön, a tetőn található légterelőn, a csomagtérajtó spoilerén, de még a tükrökön is. Bár soknak tűnik, a megjelenés egyáltalán nem hivalkodó, inkább szándékosan diszkrét, kellemes összhatást nyújt az autó számára.


A tuningcsomag részeként az ügyfelek kétféle felni közül válogathatnak a Mansory kínálatából, de a méretek terén mindkettő 10,0x22-es és 10,5x22-es méretű könnyűfém típus, melyek az első tengelyen 265/30/22-es gumikat, a hátsó tengelyen pedig 295/25/22-es abroncsokat kaphatnak
 
Természetesen a Mansory is hozzányúlt egy kicsit az új Mercedes S-osztály belteréhez! Sőt, nagyon merészek voltak ezen a téren, és személyre szabott ügyfélcsomagokat kínálnak, így igény szerint akár mindent bevonathatunk bőrrel, egyedi színű varrást kérhetünk, különféle karbon betétekkel, bőr- és szénszálas sportkormánnyal, exkluzív padlószőnyegekkel vagy alumínium pedálokkal, melyek közül mindent a tuningcég logója díszít.
 
A Mansory az autó teljesítményéhez is hozzányúlt egy kicsit. Ehhez módosították az ECU egységet egy PowerBox segítségével, aminek köszönhetően az S 400d, illetve az S500 esetében is növekedtek a lóerők és a nyomatékok (előbbi esetben 137 Nm-rel, utóbbinál 109 Nm-rel), az egészet pedig egy négy kivezetőcsőből álló kipufogórendszerrel fejelte meg a gyártó.

További információkért keresse értékesítő kollégáinkat itt: KAPCSOLAT


további hírek

2024. július 02. Miért itt vegyél Hanggenerátort MIÉRT ÉRDEMES A PREMIUM CAR DESIGN-NÁL HANGGENERÁTORT VÁSÁROLNI?   A Premium Car Design a hanggenerátorok ... 2024. május 31. BMW XM (G09) - Akrapovic sportkipufogó Új Dimenzió a Hangzásban: Az Akrapovič Legújabb Titánium Kipufogórendszere a BMW XM-hez   Az Akrapovič új ... 2024. január 26. G60 / G61 BMW 5 tuning - AC Schnitzer felnigarnitúrák Szinte azonnal, miután megjelent az új G60/ G61 BMW 5-ös széria, az AC Schnitzer jelezte komplett tuningprogrammal fog ... 2023. október 04. G87 BMW M2 Coupé REMUS sportkipufogó A REMUS is szolídnak ítélte az új G87 BMW M2 Coupé hangját és gyorsan kezelésbe is vette a vadonatúj típust. Annak ... 2023. szeptember 27. (G87) BMW M2 tuningmegoldások G87 BMW M2 tuning megoldások: +36 30/952-7506 , info@premiumcardesign.hu A cikkben szereplő alkatrészek ... 2023. szeptember 22. (G87) BMW M2 Coupé sportkipufogó megoldás! Az új G87 BMW M2 szinte még csak most jelent meg, de a legnagyobb kipufogó gyártók máris kínálnak hozzájuk tuning ... 2023. szeptember 19. REMUS kipufogók REMUS SPORTKIPUFOGÓK a PREMIUM CAR DESIGN-nál!   A REMUS a világ egyik vezető sportkipufogó gyártója. 1990-ben ... 2023. június 22. Akrapovic újdonságok 2023 Partnerünk, a szlovén Akrapovic 2023-ban is rengeteg újdonsággal készült. A már több, mint 1800 főt fogalkoztató ... 2021. október 19. BMW M4 G82 tuning az AC Schnitzer-től Nem kérdés, hogy az M-es jelzéssel ellátott autók fejlesztése jelenti a legnagyobb kihívást tuning szempontjából, ... 2021. szeptember 27. 2021 Mercedes S-Class (W223) tuning a Brabus-tól és a Mansory-tól Ismét kitett magáért a Mercedes, akik a legújabb S-osztállyal újabb szintre emelték a luxuskategóriás ... 2021. szeptember 15. Akrapovic újdonságok 2021 első felében A szlovén Akrapovič a tuning kipufogók világában az egyik legismertebb gyártó, akik 1990 óta biztosítanak elragadó ... 2021. június 04. PowerControl chiptuning: német precizitás akár 30 százalékos teljesítménynövekedéssel A minőségi és biztonságos motortuning világában a DTE Systems neve hatalmas népszerűségnek örvend, ami nem ...