Kapcsolat

BMW M4 G82 tuning az AC Schnitzer-től

2021. október 19.

Nem kérdés, hogy az M-es jelzéssel ellátott autók fejlesztése jelenti a legnagyobb kihívást tuning szempontjából, még az olyan nagy múltra visszatekintő tuningcégeknek is, mint az AC Schnitzer. Így senkit nem ért meglepetésként, hogy már a modell megjelenésekor előhozakodtak a különféle tuning lehetőségekkel, melyek tervezésébe mélyreható tudást és jókora adag szenvedélyt fektettek.

Továbbra is zajlanak a G82 termékfejlesztések az AC Schnitzer házatáján, ám már most is igazán kecsegtető termékpalettával várja ügyfeleit a német gyártó. Aerodinamikai elemeik még erőteljesebb és agresszívabb külsővel ruházzák fel az új M4 modellt, és teljesítményének növeléséhez is remek megoldást kínál az AC Schnitzer. Természetesen az utastér átalakításához is van mit hozzátennie a tuningcsapatnak, illetve nem maradtak ki a sorból a merész felnik sem!

 

AC Schnitzer tuning elemek a 2021 BMW M4 G82 számára

 

 Kezdjük is a bemutatást rögtön a tuningcsomag legszembetűnőbb darabjaival, a külső optikai elemekkel. A cég tervezői hibátlan munkát végeztek az aerodinamikai alkatrészek megtervezésekor, ugyanis tökéletes harmóniát teremtettek a G82 vad megjelenése és az AC Schnitzer tuning-külső között.


Az első lökhárító domináns veséi mellett megjelenő oldalsó légbeszívó elemek és az új lökhárító spoiler jól kiegyensúlyozzák az agresszív megjelenést, ugyanakkor hozzájárulnak a még dinamikusabb összképhez.

 

Ami az autó hátsó felét illeti, tetőspoilerrel és kétféle hátsó spoilerrel is hozzásegíthetjük a modellt a jobb légellenálláshoz. Az AC Schnitzer ugyanis előállt egy hátsó karbon spoilerrel, illetve egy sportosabb, „verseny” stílusú hátsó spoilerrel, szintén strapabíró karbonból. A különbség természetesen nemcsak eltérő stílusukban jelentkezik, hanem hozzáadott értékükben, nevezetesen a leszorítóerő mértékében mutatkozik meg. Számszerűsítve az AC Schnitzer hátsó spoilere +20 kg-mal, a verseny stílusú + 50 kg-mal járul hozzá ehhez a bizonyos leszorítóerőhöz. Amennyiben kiegészítésként Gurney elemmel van társítva a verseny spoiler, úgy mintegy 70 kg-mos többletként segítjük hozzá az M4 modellt a jobb aerodinamikához.


 

És ha már a számoknál tartunk, az első lökhárítóhoz csatlakoztatható spoiler + 40 kg-mal erősíti ezekkel a külső hatásokkal szemben az autót az első tengely mentén. Hogy mindez miért is jó az új M4 tulajdonosoknak? Az optikai elemek áramvonalas kialakításának köszönhetően az autó egésze még nagyobb légellenállást nyer, mely által jelentős pozitív változás érzékelhető a kezelhetőségen és az úttartáson egyaránt. Összességében elmondható, hogy javulhat a vezetési élmény és közvetett módon az autó teljesítménye is.


Az AC Schnitzer kínálatában megtalálhatjuk még a G82 modellhez tervezett design csomagjukat is, mely feketére lakkozott oldalsó terelőkből és motorháztető díszítésekből áll. A csomag remek kiegészítő lehet az AC Schnitzer-külső kiteljesedéséhez, mely optimális mértékben áraszt egyszerre sportos és merész tuning-élményt.

 

A 2021-es BMW M4 G82 modellhez 20 hüvelykes egyedi felniket kínál a német tuninggyártó. Az „AC3” névre keresztelt kovácsolt szettjük ezüst-antracit vagy antracit-ezüst színekben rendelhető, „AC1” könnyűszerkezetű alumínium modelljük pedig bikolór vagy antracit színekben igényelhető. Gyártásukat az ISO sztenderd felügyelete alatt végzik, így garantálják a minőséget és a termék hatékonyságát. Természetesen mint az optikai elemeik esetében is, a felnikre is 2 év garanciát vállal az AC Schnitzer. A kerekek komplett szettként, abronccsal felszerelve is kérhetők, mely az első tengelyen 285/30-as, a hátsón pedig 295/30-as méretűek. A csúcsminőségű tuning felnik nagyban hozzájárulnak a stabilabb úttartáshoz és a jobb kezelhetőséghez.

 

Az AC Schnitzer ültető rugói a G82 tulajdonosának egy még dinamikusabb vezetési élményt garantálnak, melyek az első tengely mentén mintegy 20-25 mm-es, míg a hátsó tengely mentén 15-20 mm-es süllyesztést tesznek lehetővé. Ez a beavatkozás a jármű gravitációs középpontját lejjebb helyezi, ezáltal jelentősen javulhat az autó teljesítménye gyorsulás és manőverezés közben. A dinamikusabb impulzus nem vesz el a komfortérzetből, hatásosságát számos teszt bizonyítja mind az utakon, mind pedig a versenypályán.

 

Ha már szóba került az autó teljesítménye, nem szabad kifelejteni a sorból az AC Schnitzer garanciális teljesítménynövelő tuningját sem. Az alaphangon 510 LE és 650 Nm teljesítményű BMW M4 G82 extra 80 lóerőt és 100 Nm nyomatékot kapott, így a tuningolt motor teljesítménye 590 LE és 750 Nm lett. Szavatosságot persze a motor esetében is vállalnak, 2 évre kiterjedő garanciát nyújt az AC Schnitzer a motortuningjukra. Aki pedig extra stílust szeretne a motorháztető alá csempészni, feketére lakkozott motorvédő burkolatot is választhat autójához!

 

Mondani sem kell, hogy az AC Schnitzer a belső tér átalakításában is gondolkodott a BMW modell esetében. Kínálatukban különféle alumínium kiegészítők közül válogathatunk, melyek ergonomikus kialakításuknak köszönhetően képesek javítani a kezelhetőséget a biztosabb és jobb fogás, stabilabb eszközhasználat miatt. Ilyen a pedálszettjük és a kormányváltó lapátjuk, melyet automata Steptronic Sport váltóhoz szerelhetünk, így kényelmesen, a kormányról kezelhetjük a váltást anélkül, hogy elpillantanánk az útról. Komplett sportkormánnyal is előhozakodott a tuning cég, melyben megtalálható a már előbb említett kényelmi funkció egy dögös és sportos kormánykerék részeként.

 

A közeli jövőben pedig előhozakodnak olyan prémium kiegészítőkkel, mint a rozsdamentes acél sportkipufogó szerkezet két kétrészes karbon kipufogóvéggel, 110 mm-es átmérővel, állítható felfüggesztés, mely egy teljesen személyre szabható utazómagasságot tesz lehetővé, továbbá karbon hátsó lökhárító és egy hátsó lökhárítóhoz építhető diffuzor, mely tartalmaz egy harmadik féklámpát.további hírek

2024. január 26. G60 / G61 BMW 5 tuning - AC Schnitzer felnigarnitúrák Szinte azonnal, miután megjelent az új G60/ G61 BMW 5-ös széria, az AC Schnitzer jelezte komplett tuningprogrammal fog ... 2023. október 04. G87 BMW M2 Coupé REMUS sportkipufogó A REMUS is szolídnak ítélte az új G87 BMW M2 Coupé hangját és gyorsan kezelésbe is vette a vadonatúj típust. Annak ... 2023. szeptember 27. (G87) BMW M2 tuningmegoldások G87 BMW M2 tuning megoldások: +36 30/952-7506 , info@premiumcardesign.hu A cikkben szereplő alkatrészek ... 2023. szeptember 22. (G87) BMW M2 Coupé sportkipufogó megoldás! Az új G87 BMW M2 szinte még csak most jelent meg, de a legnagyobb kipufogó gyártók máris kínálnak hozzájuk tuning ... 2023. szeptember 19. REMUS kipufogók REMUS SPORTKIPUFOGÓK a PREMIUM CAR DESIGN-nál!   A REMUS a világ egyik vezető sportkipufogó gyártója. 1990-ben ... 2023. június 22. Akrapovic újdonságok 2023 Partnerünk, a szlovén Akrapovic 2023-ban is rengeteg újdonsággal készült. A már több, mint 1800 főt fogalkoztató ... 2021. október 19. BMW M4 G82 tuning az AC Schnitzer-től Nem kérdés, hogy az M-es jelzéssel ellátott autók fejlesztése jelenti a legnagyobb kihívást tuning szempontjából, ... 2021. szeptember 27. 2021 Mercedes S-Class (W223) tuning a Brabus-tól és a Mansory-tól Ismét kitett magáért a Mercedes, akik a legújabb S-osztállyal újabb szintre emelték a luxuskategóriás ... 2021. szeptember 15. Akrapovic újdonságok 2021 első felében A szlovén Akrapovič a tuning kipufogók világában az egyik legismertebb gyártó, akik 1990 óta biztosítanak elragadó ... 2021. június 04. PowerControl chiptuning: német precizitás akár 30 százalékos teljesítménynövekedéssel A minőségi és biztonságos motortuning világában a DTE Systems neve hatalmas népszerűségnek örvend, ami nem ... 2021. május 27. RaceChip GTS Black bemutató, ha egy testre szabható chiptuningot szeretnénk A teljesítménynövelő megoldások kapcsán a chiptuning mindig is a legjobb alternatívát jelentette az ... 2020. június 16. Akrapovic újdonságok - 2020 Ezek az Akrapovic legfontosabb 2020-as újdonságai   A szlovén Akrapovic a korábbi évekhez hasonlóan idén is ...