Kapcsolat

Hanggenerátor & hangmodul

Active Hangmodul & hanggenerátor: a benzines sportkocsik kipufogóhangjával egyenértékű hangzás diesel és benzines gépjárművekhez. Világújdonságként az új típusú hanggenerátorunk durrogó kipufogóhangot is tud képezni. Napjainkban a legnagyobb problémát az jelenti a diesel és a legújabb részecskeszűrővel ellátott benzines autók tulajdonosai számára, hogy a megnövekedett teljesítmény mellett a sportos hangzás továbbra is hiányzik. Rengeteg gyártó kínál 200-300+ lóerős autókat, amelyek igen sportos vezetési élményt tesznek lehetővé, de a sportos menettulajdonságokhoz tartozó markáns kipufogóhang idáig megoldhatatlan volt. Miért használjunk Hanggenerátor? Mert V8/ V10/ V12-es sporthangzást adhatunk autónknak.
 
Rendelhető Hanggenerátor típusok
 
         
  MAXHAUST HANGGENERÁTOR   XHAUST HANGGENERÁTOR  
  10 tárolt motorhang (Audi, BMW, Mercedes, Porsche, stb. hangzások)   8 tárolt motorhang (Audi, BMW, Mercedes, Porsche, stb. hangzás)  
  telefonos alkalmazás   telefonos alkalmazás  
  6 elmenthető kedvenc hang   1 elmenthető kedvenc hang  
  telefonról, gombról és autó menüjéből is
állítható
  telefonról állítható  
  erős hangzás   prémium hangzás  
  állítható hangerő, hangkarakterisztika, fordulatszám, indításhang   állítható hangerő, hangkarakterisztika, fordulatszám, indításhang  
  −−−   jövőbeli új motorhangok térítés ellenében cserélhetők  
  állítható visszadurrogás
 
(gázelvételre durrogó kipufogóhang)
  alap visszadurrogás
 
(gázelvételre durrogó kipufogóhang)
 
  másik autóba tovább vihető   másik autóba tovább vihető  
  német prémium termék   koreai prémium termék  
  opcionális extra hangerő magas fordulatszámon   opcionális extra hangerő magas fordulatszámon  
  ügyfelek 5%-ának választása   ügyfelek 21%-ának választása  
  BŐVEBBEN   BŐVEBBEN  
         
         
  THOR HANGGENERÁTOR   PREMIUM HANGGENERÁTOR  
  20 tárolt motorhang 
(Audi, BMW, Mercedes, Porsche, stb. hangzások)
  11 tárolt motorhang 
(Audi, BMW, Mercedes, Porsche, stb. hangzás)
 
  telefonos alkalmazás   telefonos alkalmazás  
  1 elmenthető kedvenc hang   6 elmenthető kedvenc hang  
  telefonról, gombról és néhány autó menüjéből is állítható   telefonról, gombról és autó menüjéből is állítható  
  prémium hangzás   prémium hangzás  
  állítható hangerő, hangkarakterisztika, fordulatszám   állítható hangerő, hangkarakterisztika, fordulatszám, indításhang  
  jövőbeli új motorhangok ingyen letöltődnek az
egységre
  jövőbeli új motorhangok ingyen letöltődnek az
egységre
 
  állítható visszadurrogás
(gázelvételre durrogó kipufogóhang)
  állítható visszadurrogás
(gázelvételre durrogó kipufogóhang)
 
  másik autóba tovább vihető    másik autóba tovább vihető   
  orosz prémium termék   német prémium termék  
  elektromos autókkal kompatibilis   elektromos és hybrid autókkal kompatibilis  
  −−−   Eco / Komfort / Sport vezetési
módokhoz egyedi hangolás
 
  −−−   opcionális extra hangerő magas fordulatszámon  
  −−−   opcionális extra durrogás hangerő  
  −−−   kényelmi funkció 
(csak gyorsításkor jelentkező sportkipufogó hang)
 
  −−−   AZ EREDETI, az autógyárak által már 10 éve használt hanggenerátor  
  ügyfelek 27%-ának választása   ügyfelek 47%-ának választása  
  BŐVEBBEN   BŐVEBBEN  
         
  Hallgasd meg a hanggenerátort élőben üzletünknél!  
   
         
 

 

Általános információk:

1. CAN-BUS csatlakozás autó felismeréssel
2. A hanggenerátor csak adatot olvas, semmit nem ír felül az autóban

3. Tökéletes fordulatszám lekövetés

4. Ki-be kapcsolható

5. Gyári technológia (Audi, BMW, Maserati alkalmazza)

6. Gépjárművön semmi sem kerül módosításra

7. Kipufogótól teljesen független rendszer

8. Ingyenes telefonos applikáció

9. Ingyenes szoftverfrissítés

10. Hangállítás gombon, telefonon, gyári menüben

11. LED-es / telefonos állapot jelzés az egyszerű telepítéshez

12. Szinte minden CAN hálózattal rendelkező autóhoz beszerelhető

 
  
A hanggenerátor használatával a benzines sportkocsikat megszégyenítő hangzást érhetünk el. A hanggenerátor az autó kipufogójához kerül beépítésre, ez fogja adni a markáns, erőteljes kipufogóhangot. A hangmodul szett tartalmaz egy vezérlő elektronikát ami az autó CAN-BUS rendszerére csatlakozik, ezáltal a modul pontosan tudja, hogy mekkora a gépjármű fordulatszáma és ehhez mérten állítja elő a hangzást. Továbbá tartalmaz egy bluetooth kezelőegységet, mely lehetővé teszi, hogy Android / IOS okostelefonnal csatlakozni tudjunk a hanggenerátorhoz.



Annak érdekében, hogy mindenki ízlésének megfelelően tudja beállítani a hallani kívánt kipufogóhangot egy ingyenes magyar nyelvű telefonos applikáció van segítségünkre. Az applikáció segítségével meghatározhatjuk a hangerőt, a hangkarakterisztikát, az intenzitást és a motorbeindítási hangot. Hat különböző profilt is elmenthetünk, így könnyedén lépegethetünk a teljesen halk állástól az egészen hangosig. Az elmentett profilok között az autón belül gombnyomással is lehet lépkedni ha valaki nem szeretné az okostelefonját használni menet közben. A hanggenerátor bármikor ki- és bekapcsolható, amennyiben csak a gyári hangzást szeretnénk egy-egy útra visszaállítani. Lehetőség van az autó profilokhoz (Eco, Komfort, Sport, Sport+) különböző hangzások beállítására, mintha csak gyárilag nyitná a szelepét egy AMG, M, RS modell és válik igazán agresszívvá a kipufogóhangja a Sport módban.


A Hanggenerátor V8 hangzása bármilyen CAN-BUS rendszerű autó számára lehetséges. A hanggenerátorral az autó egyedülálló módon agresszívabb és erősebb lesz. Ez a hangjellemző nem csak a diesel üzemű autók számára elérhető - benzin, hybrid és elektromos autók számára is. A hangmodul a gépkocsi rendszeréhez csatlakozva csak adatokat olvas le, a gyári rendszerek működését semmilyen módon nem befolyásolja. A hanggenerátorunk másik autóba átszerelhető, hangosabb és realisztikusabb hangot ad ki bármely más konkurens terméknél. 
Mindenkori demo autónkban, előre egyeztetett időpontban személyesen is meg tudja hallgatni, hogyan is működik az Active Hangmodul a gyakorlatban.

Milyen gépjárművekhez érhető el a Hanggenerátor?
(Alfa Romeo, Audi, BMW, Chrysler, Fiat, Ford, Honda, Infiniti, Isuzu, Jaguar, Jeep, Land Rover, Lexus, Maserati, Mercedes-Benz, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Seat, Škoda, Tesla, Toyota, Volkswagen, Volvo)
 
Közúti forgalomban való használata nem engedélyezett, kizárólag közút vagy közforgalom elől elzárt magánúton, vagy zárt pályás rendezvényen közlekedő járműre szerelhető fel!

Árajánlatért keressen bennünket: 
+36 30/ 952-7506


Bővebb információk és videók:
www.hanggenerator.hu 
 



Kérje egyedi árajánlatunkat!

Hanggenerátor GYIK

1. Saját hangzás is kikeverhető a hangmodul segítségével?

Igen, méghozzá a kapcsolódó okostelefonos alkalmazás segítségével lesz a legegyszerűbb dolgunk ezen a téren. Ebben a programban ugyanis a már meglévő alaphangokat könnyedén tovább tudjuk keverni, hangosíthatjuk, halkíthatjuk őket, de a hangszínt, a tónusokat egyaránt személyre szabhatjuk olyan beállítások mellett, minthogy az autó már az indításkor is sportos hangot hallasson, hogy folyamatosan vagy csak gyorsításkor lépjen működésbe a hangmodulátor és így tovább. Saját beállításainkat pedig elmenthetjük, így később még szabadon kísérletezhetünk.

2. Az autómban van gyári hanggenerátor, kicserélhető vagy fejleszthető egy nagyobb tudású darabbal?

Egyre több felsőkategóriás gépjármű gurul ki a gyártósorról beépített hanggenerátorral, így az Audi vagy a BMW esetében például gyakran találkozhatunk ilyen kiegészítőkkel, amivel egyetlen probléma van csupán: funkciógazdagságuk és hangzásuk kifejezetten egyszerű. Jól szólnak, de jellemzően csak egy hangfájlt tudunk variálni velük, így érthető, hogy a tulajdonosok szeretnének valami többet, hiszen az általunk telepített prémium hangmodulok akár 10 különböző kipufogóhangot is képesek generálni, melyeket szabadon kalibrálhatunk, extra funkciókkal vértezhetünk fel, így a beállítási lehetőségek közel végtelenek.

Amennyiben váltani akarunk, elegendő csak a vezérlőmotort kicserélni az általunk forgalmazott típusra, ami könnyen és gyorsan elvégezhető, és nem jár bontással, átalakítással, az autón semmiféle módosítás nem történik közben. A korlátozott gyárihoz mérten az általunk forgalmazott hanggenerátor akár kétszer hangosabb is lehet, miközben sokkal több lehetőséget biztosít a beállításra, így saját hangszíneket tudunk készíteni a telefonos alkalmazással, melyeket aztán az autó profiljaihoz társíthatunk. Ez azért nagyon fontos, mert a gyárinál általában csak az egyik ilyen módnál hallható a modul hangja, a mi hanggenerátorunkkal azonban akár az összeshez jól elkülöníthető hangzásokat lehet kalibrálni.

3. Bármilyen autóra felszerelhető a hanggenerátor?

Gyakorlatilag minden olyan autóval kompatibilis a hanggenerátor, amelyik CAN-BUS rendszert használ, hiszen ez a feltétele annak, hogy a modul vezérlőmotorja kapcsolódni tudjon a jármű ECU-jához, és onnan kinyerje a működéshez szükséges adatokat. Ezen felül minimális helyigényre lesz szükség az autó alvázán, de a legtöbb modellnél ez nem szokott problémát jelenteni.

4. Módosul az autó fogyasztása és teljesítménye a hangmodullal?

Egyáltalán nem. Míg a sportkipufogó képes befolyásolni az autó teljesítményét, ezáltal a fogyasztást is, addig a hanggenerátor teljesen független a kipufogórendszertől, tehát nincs nagyobb teljesítmény, ebből fakadóan nincs nagyobb fogyasztás sem. Egy hangmodul csak a jármű hangját befolyásolja, de azt jelentős mértékben!

5. Szabályozható a hanggenerátorral a hangerő?

Ez szintén nagyon előnyös funkciója a hangmoduloknak, hiszen akár menet közben is lehetőségünk nyílik arra, hogy halkítsuk vagy hangosítsuk az általa kiadott hangot. Minderre rendkívül széles tartományban sort keríthetünk, így amennyiben sportos hangulatban vagyunk, maximumra járatva garantáltan mindenki hallhatja majd, ahogy érkezünk, de ha csak azt szeretnénk, hogy finoman morogjon alattunk a modul, akkor azt is beállíthatjuk vele.

6. Mi az a visszadurrogás funkció?

A sportkipufogóval szerelt autóknál gyakori jelenség, hogy a gázelvétel során, gyakorlatilag a motorfékezésnél durrogni kezd a kipufogó. Ez a jelenség sokak számára hozzátartozik a tuningolt sportautók legalapvetőbb jellemzőihez, így rengetegen azért nem választanak hangmodult, mert nem durrog. Csakhogy ez tévedés, az általunk forgalmazott Prémium és Prémium Extra hanggenerátorokban van beépített visszadurrogás funkció – a Prémium később Prémium Extrává fejleszthető –, ezáltal engedélyezhetjük, hogy gázelvételkor a modulból ilyen hangeffektek törjenek elő, ami nemcsak a vezetés élményét emeli magasabb szintre, de a realizmust is jelentősen megdobja. Módosítható, hogy mennyire intenzív legyen a funkció hangja, illetve ritkábban vagy sűrűbben ismétlődjön.

7. Van-e hanggenerátor elektromos- vagy hibridautóra?

Igen, ma már ez is megoldott probléma, így léteznek teljesen elektromos hajtásláncra épülő autókhoz – például Teslákhoz – is hanggenerátoraink, melyek ugyanúgy képesek lemodellezni a sportkocsik motorhangját, mintha egy robbanómotoros gépjárműhöz kötöttük volna. Ezt a megoldást rengeteg elektromos autónál keresik, mert ezek a modellek túl csendesek, főleg a gyalogosok és a kerékpárosok pedig még nincsenek felkészülve az így közlekedő járművekre, de egy hanggenerátorral akár normál, szépen duruzsoló motorhangot adhatunk neki, noha a határ természetesen a csillagos ég – ha esetleg a sportkocsik megszállottjai vagyunk, ilyen hangmintákat tartalmazó típust is modellezhetünk vele.

Ma már természetesen a hibridautók esetében is megoldható a hanggenerátor felszerelése és makulátlan működtetése, tehát már nemcsak akkor tudja hallatni realisztikus hangját egy ilyen hangmodul, ha az autó robbanómotorja üzemel, hanem akkor is, ha elektromos üzemmódban van. A hanggenerátorok ugyanis a motor fordulatszáma mellett elektromos jelre egyaránt aktiválódnak, ezáltal teljes élményt biztosítanak a felhasználók számára.

8. Dízelautóknak is képes sportkipufogó-hangzást adni egy hanggenerátor?

Mivel a hanggenerátor teljesen független a kipufogórendszertől, ezért hangzását egyáltalán nem befolyásolja, hogy benzin- vagy dízelüzemű gépkocsira telepítették fel, minden esetben ugyanolyan magas minőségű sporthangzás előállítására képes. Olyannyira igaz mindez, hogy a hanggenerátort egyre többször kérik elektromos autóra, ahol semmilyen motorzaj nincs a modul nélkül, de ezzel a kiegészítővel akár sportkipufogókat megszégyenítő sporthangzást is kicsikarhatunk belőle.

9. Mit tudunk állítani egy hanggenerátoron?

Hardveresen semmit, hiszen egy fixen rögzített modulról van szó, vezérlőmotorjához azonban szoftveresen hozzáférhetünk az autó kezelőfelületén, illetve a kapcsolódó okostelefonos applikáción keresztül, aminek jóvoltából rengeteg beállítási lehetőség vár ránk. Módosíthatjuk a modul hangzását – ha több hangfájlt és motorhangot tartalmazó prémium típust választottunk –, a generált sporthang hangerejét, hangzását és hangszínét – ezzel egyedi hangképeket létrehozva –, de ezen felül egy sor más lehetőség is vár ránk. Meghatározhatjuk, hogy a modul folyamatosan működjön vagy csak gyorsításkor adjon ki sportos hangot, beállíthatunk erőteljes indítóhangot, de bekapcsolhatjuk a visszadurrogás funkciót is, így a gázelvételre pontosan úgy reagál majd az autónk, mintha igazi sportkipufogó lenne rajta.

10. Sportkipufogó vagy hanggenerátor?

Azonos kategóriában egyik sem jobb, mint a másik, inkább eltérő igényeket elégítenek ki. Egy jó minőségű sportkipufogó – például egy Akrapovic – olyan, mint egy műalkotás, határozottan növeli az autó esztétikai értékét, miközben pozitív irányban módosítja a motor tulajdonságait, felszerelése viszont gyakran átalakítást igényel, a gyári rendszer cseréjét, miközben a sportos hangot folyamatosan hallgathatjuk az autóban. Ez különösen hosszabb távon, gyakori autópályázás mellett vagy egy családi nyaralás alkalmával kifejezetten bosszantó lehet. Természetesen a prémium sportkipufogók között léteznek már olyan típusok is, melyek szabályozható hangerővel rendelkeznek, a hangszínüket azonban ezeknek sem lehet módosítani.

Ezzel szemben a hanggenerátor ott erős, ahol a sportkipufogó mondhatni gyenge. A legfontosabb, hogy használatához nincs szükség az autó gyári kipufogórendszerének megbontására vagy cseréjére, a modul gyakorlatilag észrevétlen marad az autón, nem befolyásolja az esztétikai értékét, de még egy dízelüzemű gépkocsi esetében is bődületes hangot tud kiadni magából. Mindezt a fordulatszámhoz igazítva, orbitális hangerővel és realizmussal – a prémium modellek például visszadurrogás funkcióval is rendelkeznek –, miközben többféle hangszín közül válogathatunk, így autónk akár egy Maserati hangját is produkálhatja. Mindezt ráadásul rengeteg kényelmi funkcióval, számos beállítási lehetőséggel, okostelefonos kalibrációval és ami a legfontosabb: szabad kikapcsolhatósággal, amivel bármikor visszanyerhető az autó gyári hangja. A hanggenerátorok tehát egészen más szinten testre szabhatók, mint a sportkipufogók, a hangerejük akár minden nap más motorhangot adhatunk általa az autónkat.

11. Mi a feltétele a hangmodul telepítésének az autónk részéről?

A minőségi hanggenerátorok a felső- és luxuskategóriás autókra szakosodott gyártók legtöbb típusára könnyedén felszerelhetők. A legfontosabb kritérium az, hogy a jármű CAN-BUS hálózattal rendelkezzen, elektronikusan ugyanis így csatlakozik a gépkocsihoz egy ilyen modul.

12. Mennyire realisztikus a hanggenerátor által kiadott kipufogóhang?

Amennyire ez csak elképzelhető lehet. A hanggenerátorral előállított hangok jellemzően a gyártók által is használtak, ezáltal úgy szólhat vele az autónk, mint egy Maserati vagy egy Audi, teljesen realisztikusak, a nagyteljesítményű autók hangjaira hajaznak. Nincs kellemetlen dobozhang, nincs torzítás, még magas hangerő mellett is teljesen tisztán szól a modul, így ha odaállítunk mellé egy sportkipufogóval szerelt járművet, a kettő közti különbséget garantáltan nem hallhatjuk majd. Youtube csatornánkon több általunk szerelt hangmodul is meghallgatható a gyakorlatban, de ha élőben szeretné megtapasztalni teljesítményét, látogasson el üzletünkbe – egy előre egyeztetett időpontban!

A hanggenerátor teljesítményének élő meghallgatása azért is fontos, mert a videókból nem mindig kapjuk vissza a valódi hangzást, a termék valódi tudását, ezek jellemzően inkább csak a hangerőt, a karakterisztikát tudják reprodukálni, de a realisztikus és tényleges hangzásukat élőben kell meghallgatni, mert mérföldekkel jobb tulajdonságokkal rendelkeznek, mint ami a felvételeken hallható.

13. Bármikor kikapcsolható a hangmodul?

Bármikor, és ez a sportkipufogókhoz mérten az egyik legnagyobb előnyének is tekinthető. Amennyiben nyaralni indulunk, gyermekünket vinnénk iskolába vagy csak egyszerűen nyugodtan szeretnénk vezetni, mindössze egyetlen gombnyomás az egész, és rögtön az autó gyári hangját halljuk majd. Természetesen léteznek különféle kényelmi funkciók is, ezáltal bekapcsolhatjuk például, hogy a hangmodul csak gyorsításkor adjon sportosabb hangot az autónak, alacsony fordulatszám esetén azonban visszaálljon a gyári hangzásra.

14. Menet közben is módosítható az autó hangzása?

Természetesen. Akár a telefonunk menüjéből, akár az autó központi számítógépéről vagy a módváltó gombokkal, de nincs szükség félreállni vagy leállítani a motort ahhoz, hogy a hanggenerátor hangzását és hangerejét változtassuk, illetve teljesen kikapcsoljuk.

15. Magyar nyelvű az irányításhoz kapcsolódó mobilapplikáció?

Az általunk szerelt prémium minőségű hanggenerátorokhoz magyar nyelvű telefonos applikáció jár, aminek köszönhetően még akkor is könnyedén tudjuk szabályozni az autó hangját, ha egyáltalán nem beszélünk idegen nyelveket. A szoftverről fontos tudni, hogy folyamatos frissítés és támogatás jár mellé, akárcsak magához a hangmodulhoz.

16. Mivel vezérelhető a hanggenerátor hangszíne?

Ennél kicsit talán egyszerűbb alternatívát kínál a hanggenerátorhoz elérhető okostelefonos applikáció, mely Android- és iOS-rendszert használó készülékekre egyaránt feltelepíthető, és Bluetooth-kapcsolaton keresztül, azaz rendkívül egyszerűen tud kommunikálni a modullal. Itt nemcsak a ki- és bekapcsolást szabályozhatjuk, hanem beállíthatjuk a hangerőt, módosíthatjuk a hangszínt, teljesen egyedi autóhangot hozhatunk létre, miközben természetesen ismert gyártók (Maserati, Audi stb.) hangmintáit is aktiválhatjuk. Miután a telefonunkkal beállítottuk kedvenc hangszíneinket, azokat ráadásul már az autó menüjéből is elérhetjük, illetve aktiválhatjuk, finomhangolásra azonban csak az applikáción belül van lehetőségünk. Az egyes hangmintákat az autó menetdinamikai tulajdonságait szabályozó profilokhoz menthetjük, így más hangszínt és hangerőt érhetünk el normál, sport vagy más egyéb mód aktiválásával.

17. Hogyan működik a hanggenerátor?

A hanggenerátorok a sportkipufogókkal ellentétben nem mechanikus elven alapulnak, hanem elektromos megoldások révén képesek sportautókat megszégyenítő hangot produkálni a bennük megtalálható vezérlőmotor jóvoltából. CAN-BUS hálózaton keresztül közvetlenül a jármű központi számítógépéhez csatlakoznak, hogy onnan a fordulatszám adatait kiolvasva mindig az aktuális tempóhoz, a lassuláshoz és gyorsuláshoz ideális hangeffekteket tudják generálni. Teljesen mindegy, hogy az autót benzin-, dízel-, hibrid- vagy elektromos motor hajtja meg, a hanggenerátor mindig képes páratlanul realisztikus kipufogóhangot biztosítani, amivel olyan hatást kelthetünk, mintha egy igazi sportautóban ülnénk.
Nagyon fontos: A hanggenerátor nem módosítja az autó beállításait, semmit nem befolyásol, gyakorlatilag csak egy olvasóberendezés, ami csatlakozik a központi rendszerre. Nincs szüksége másra a hang előállításához, csak a fordulatszám értékeire, miközben nem ír felül semmit sem az autó belső számítógépes szisztémáján belül. Valójában olyan ez, mint egy riasztórendszer, ami csak áramot és adatokat kér az autótól. Nagy előnye azonban, hogy nem folyamatos fogyasztó, vagyis az autó leállítása után nem terheli az akkumulátort.

18. Mennyire kell megbontani a kipufogót a hanggenerátor szereléséhez?

Egyáltalán nem! A hanggenerátor felszereléséhez nem kell szétszedni a gyári rendszert, nincs szükség fúrásra-faragásra, a hangmodult mindössze rögzíteni kell az autó alvázához, illetve csatlakoztatni az elektromos rendszeréhez (CAN-BUS csatlakozású járművekkel kompatibilis). Mindeközben az autó központi számítógépe (ECU) sem kerül felülírásra vagy módosításra, a hangmodul szoftvere csak olvassa az ide befutó értékeket, hogy mindig a fordulatszámnak megfelelően tudja kalibrálni a sporthangot. A hanggenerátorok mindig egy egyedi tartó konzolra vannak felszerelve az autó alvázára, jellemzően a hátsó kipufogódob közelébe. A kérdéses tartóelem speciális gumibakkal van ellátva annak érdekében, hogy ne rezonáljon tőle az autó, menet közben ne halljunk kellemetlen hangokat az utastérben.

Kapcsolódó galéria



Kapcsolódó cikkek